25-03-2025 15:18
witam, sprzedałem rzecz za granicą i nabywca za nią zapłacił. Chciałbym wiedziec dlaczego pieniądze (300 euro) zostały przewalutowane i wysłane na mój polski rachunek zamiast pozostać na koncie (tylko nie wiem jakim Ebay? Paypal?), Przecież zaraz coś zapewne kupię za granicą i znowu stracę na przewalutowaniu gdy będe chciał zapłacić za zakup. Jak zrobic żeby pieniądze nie były wysyłane na polski rachunek tylko czekały na jakimś koncie, żebym mógł z nich korzystać w transakcjach kupna/sprzedaży bez konieczności straty na każdorazowe przewalutowania?
25-03-2025 23:59
Nie można użyć pieniędzy na koncie eBay do zakupów. EBay wypłaca je na konto bankowe automatycznie wg ustalonych przez Ciebie terminów: codziennie lub miesięcznie.
29-03-2025 14:44
Dziękuję za odpowiedz, czyli banki muszą zarabiać na sprzedających. Kiedyś pieniądze mogły leżeć na koncie PayPal i można było ich używać przy dokonywaniu zakupów.
A czy można np. dodać numer konta walutowego (np.prowadzonego Euro w polskim banku) tak aby na rachunek wpływała waluta po sprzedaży rzeczy?