anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

spór paypal - sprzedający chce oddać pieniądze po zamknięciu sporu

Witam!

Mam taki problem: płyta cd, którą kupiłem przyszła w stanie mnie nie satysfakcjonującym. Otworzyłem spór paypal i szybko doszedłem do konsensusu z sprzedającym (zwrot części kosztów, płyta CD zostaje u mnie). Ale ten sprzedający napisał, że "The refund will process as soon as the dispute is closed and funds have been taken off hold."

Rozumiem z tego, że pieniądze zwróci wtedy jak spór zostanie zamknięty a jego środki zostaną odblokowane. Stąd moje pytanie: czy Paypal mu zablokował środki za naszą transakcję? No i nie wiem co zrobić, boję się zamykania sporu bez otrzymania zwrotu, bo przecież potem nie będę mógł go na nowo otworzyć i sprawa może przepaść.
Wiadomość 1 z 6
ostatnia odpowiedź
5 ODPOW. 5

twoje obawy sa jak najbardziej sluszne.
Najpierw zwrot potem zamkniecie sporu - nigdy odwrotnie.

Odpisz mu: Sorry but because doing so I loose advantage please issue refund first and I shall close dispute immediately.
Wiadomość 2 z 6
ostatnia odpowiedź

Dzięki, zobaczymy co odpisze.
Wiadomość 3 z 6
ostatnia odpowiedź

No i tamten kolega odpisal mi tak:

"Sorry, but I am unable to process a refund for a PayPal transaction if it is in dispute. PayPal places the funds on hold, and I cannot process a refund. PayPal will allow a refund once the dispute is closed. If I do not process a refund after you close the dispute, then please open it again."

Czyli według jego słów paypal blokuje środki, kiedy dana transakcja ma otwarty spór. No i wg niego, jeśli nie wpłaci kasy, to moge spór otworzyć na nowo.
Wiadomość 4 z 6
ostatnia odpowiedź

raz zamkniętego sporu, nie można ponownie otworzyć
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 5 z 6
ostatnia odpowiedź

poczekaj az spor sie akonczy. Mozesz przyspieszyc eskalujac spor do rangi roszczenia
Wiadomość 6 z 6
ostatnia odpowiedź