28-12-2010 15:15
Po kupnie butow od niemieckiego sprzedajacego zaplacilem przez paypal. Sprzedawca niby wyslal buty ale w dniu do ktorego miala dojsc juz paczka sprzedawca usunal konto z ebay. Na jego profilu pojawilo sie ponad 30 komentarzy negatywnych. Odrazu zalozylem spor, ktory musialem zamienic w roszczenie.
"Zakończyliśmy badanie sprawy i zadecydowaliśmy o jej rozstrzygnięciu na Twoją korzyść. Wskazano, że częściowy zwrot w kwocie 0 będzie zadowalający. Jeśli na koncie sprzedającego nie będzie wystarczających środków do przekazania użytkownikowi należnego zwrotu, zapewniamy, że podejmiemy właściwe działania względem konta sprzedającego, które mogą obejmować ograniczenie przywilejów konta."
Takiego dostałem maila od PP po zakonczeniu mojego sporu/roszczenia ze sprzedawca. To jest jakis zart ? "Kwota 0" jest zadowalajaca ?
Czy moge jeszcze jakos odzyskac pieniadze? Co teraz mam zrobic?
31-12-2010 01:19
Reklama PayPal gwarantująca ochronę transakcji jest oszustwem, też przeszedłem tą procedurę i uzyskałem w ramach tej ochrony "0". Rozważam zgłoszenie postępowania PayPal do UOKiK.
31-12-2010 01:34
Ostrzegam wszystkich użytkowników eBay przed wiarą w gwarancje PayPal. Ta firma w ramach procedury rozstrzygania naciąga użytkowników na różne koszty w tym na wysyłanie faksów na numer w Iranie. Przekazywanie informacji odbywa się przez zakamuflowane kanały. Posiadam całą dokumentację prowadzenia równolegle dwóch takich spraw.
31-12-2010 11:31
Powinni zrobic cos takiego ze pieniadze sprzedajacy dostaje dopiero po zakonczeniu aukcji. Tak to wysylasz mu pieniadze i on moze ci nie wyslac towaru, pieniadze sobie wyplaci i zostajesz bez niczego. Ewentualnie otrzymujesz "zadowalajaca kwote 0" po zakonczeniu roszczenia.
31-12-2010 12:47
Po napisaniu poprzedniego postu, dzisiaj dostałem informację, że PayPal się pomylił i pieniądze zostały mi zwrócone
31-12-2010 20:18
Tylko szkoda, ze moj sprzedajacy nawet mi towaru nie wyslal. Mial dosc duzo czasu zeby zrobic z pieniedzmi co mu sie podoba i go wykorzystal. Teraz zostalem bez niczego. Zwyczajnie mnie i inncyh kupujacych oszukal i nawet nie poniesie zadnych konsekwencji.
01-01-2011 21:29
Hah! Moje pieniadze zostaly zwrocone, ale bym o tym nie wiedzial bo zostaly zwrocone na karte za pomoca, ktorej placilem. Ciesze sie, ze je odzyskalem 😄