Witam, jestem zupełnie zielony w Paypalu.
Chcę kupić kabel USB w Wielkiej Brytanii za 20 złotych.
Napiszę teraz co wiem :
Mam elektroniczny rachunek w BGŻ z którego mogę wystawiać przelewy. Loguję się do BGŻ, potem na mój rachunek i mogę wystawić przelew - muszę podać oczywiście wszystko co potrzeba w tym "tytuł przelewu".
Teraz myślę, że musiałbym wystawić przelew na Paypal te 20 zł - tylko kiedy ? Po zawarciu umowy kupna tego kabla ?
**ale przed zapłatą przez Paypal czy
** po pokryciu 20 złotych przez Paypal ?
Czy wystawiając przelew na rachunek Paypala muszę w tytule przelewu napisać "kabel USB, nazwa firmy w Wielkiej Brytanii". I teraz czy BGŻ obrażony za to że nie skorzystałem z ich usług przelewu zagranicznego karze mnie kwotą 30 złotych (bo tyle sobie liczą ) za przelew 20 złotych ?
Jak to technicznie wszystko wygląda ?
I jeszcze jedno : przeczytałem coś takiego : "Paypal sam ściąga kwotę z rachunku kupującego " co to technicznie znaczy ? Dziękuję za odpowiedź.
Na razie nic nie kupiłem na e-bayu, ale chcę kupić i skorzystać z usługi Paypala, ale muszę wiedzieć wcześniej jak to naprawdę wygląda i nie chcę płacić kary 30 złotych za to że kupiłem za granicą za 20 złotych.
I jeszcze coś zupełnie na koniec - kiedy płacę cło ? komu ? i jak ? oczywiście za ten kabel.....USB?