anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

PayPal jest za drogi dla polaków !!!

Wszystkie serwisy w Polsce do placenia karta sa Tansze niz ten PayPal nawet na Allegro platnosc jest owiele tansza !!!

Suma Platnosci 10zl to 17% zabiera Paypal a w Allegro PayU taka sama platnosc to tylko 6% !!!!

Oplaty powinne byc nizsze !!!
Wiadomość 1 z 17
ostatnia odpowiedź
16 ODPOW. 16

allegro? to oczywiste. przeciez jak ktos zrobi Ci przelew z PL do PL to nie ma o czym mowic ;). nie wiem tylko skad wyszlo Ci te 17%. masz jednak racje, dla PL oplaty moglyby byc nizsze, a niektorych w ogole nie byc jak prowizja za wyciagniecie srodkow do 500, choc to akurat nie jest wysokoa kwota, ale skoro nie ma jej wszedzie..
Wiadomość 2 z 17
ostatnia odpowiedź

mkjk4kkmk
Użytkownik
Oplaty powinne byc nizsze !!!
Tu się zgadzam 100%.

AllPay ma prowizję 2.8%
Wiadomość 3 z 17
ostatnia odpowiedź

plantropl
Użytkownik
Fakt PayPal ma strasznie wysokie opłaty (najdroższy serwis w Polsce) należy się zastanowić bo Polacy potrafią liczyć. Według mnie płatność z Polski do Polski powinna być troche tańsza.

Allpay to fajny i tani serwis ale niestety strasznie długo idzie kasa na konto już nawet Paypal to robi szybiciej ale opłata za wpłate na konto 5zł(

Bartek
Wiadomość 4 z 17
ostatnia odpowiedź

Kwota do zaplacenia 10zł (5zł za towar +5zl za przesyłke)

Płatności Allegro:
Opłata stała 0,30 zł + 2,9% kwoty - 0,59zł
Czyli 6% od całej sumy 10zł!
Od towaru 12% od towaru 5zł

PayPal:
Opłata stała 1,35 PLN + 3,4% kwoty - 1,69zł
Czyli 17% od całej sumy 10zł!
Od towaru 34% od towaru 5zł

Czyli Allegro zjada naszego zysku 12% a PayPal aż 34%!!!

Dla małych sum PayPal jest nieopłacalny - jeszcze do tego trzeb dołożyć z własnej kieszeni !
Wiadomość 5 z 17
ostatnia odpowiedź

No to teraz wiem z czego "darmowy "ebay.pl się utrzymuje.
Wiadomość 6 z 17
ostatnia odpowiedź

z racji, ze Paypal jest platforma Ebaya, ktora ma ulatwiac platnosci miedzynarodowe czyli nakrecac caly ten interes, najpierw Ebay pobiera prowizje od sprzedazy, a pozniej kolejne za transakcje w Paypalu, zyc nie umierac 😉
Wiadomość 7 z 17
ostatnia odpowiedź

rafsuomi
Użytkownik
najpierw Ebay pobiera prowizje od sprzedazy, a pozniej kolejne za transakcje w Paypalu, zyc nie umierac

Tak samo jak w allegro.. 😉 najperw prowizja od sprzedaży, poźniej za transakcje 😉
Wiadomość 8 z 17
ostatnia odpowiedź

ebay co prawda twierdzi, ze pp i oni to dwa rozne podmioty tylko, ze teoria sobie, a praktyka ;)..
Wiadomość 9 z 17
ostatnia odpowiedź

To moze zmienic PP na inna tansza firme bo zdzieranie 3,4% +1,35 to nigdzie nie ma tak drogo !!!

A za wymiane waluty 2,5% to piii..!

Rezygnacja z PP to najlepsze wyjscie - ostatnio sie o tym przekonałem !!
Wiadomość 10 z 17
ostatnia odpowiedź