15-06-2011 21:29
Witam
Chcę sprzedać coś na angielskim Ebay, ale za każdym razem kiedy klikam Sell item pojawia mi się kominukat
"A payment method has to be set up so you can continue to sell on eBayWe noticed that you don't have a payment method set up with your eBay account. As soon as you take care of this, you'll be able to list more items.Set up your payment method information"
Oczywiście klikam w link ale tam potem przerzuca mnie do PAYPALA i karze dodać kartę, a ja wolę płacić za sprzedane rzeczy przez samego PAYPALA, bo konto doładowuje przez przelew z konta a nie karty.
Jak to ustawić?
Drugi problem to znowu, kiedy chcę uregulować wpłatę to pojawia mi się komunikat, że można płacić tylko złotówkami i euro, a u mnie niby jest ustawione funty. Nie wiem, jak to zmienić, na PAYAPLU mam pieniądze w złotówkach, ale to niczego nie zmienia.
Macie jakies pomysły, jak rozwiązać te problemy? Pisałem do Ebay ale nie doczekałem się odpowiedzi.
Pozdrawiam
15-06-2011 23:30
nie obejdzie sie bez podania karty, obawiam sie.
Potrzebuja jej na wypadek gdybys nie mial pokrycia na Paypalu.
Moze uda ci sie bez karty ale wtedy trzeba podlaczyc konto bankowe.
Waluta Paypala moze byc zmieniana w zakladce waluty ale waluta wyplaty bedzie zawsze ta ktora jest w kraju twojej rejestracji (lub kraju w ktorym wydano karte).
https://www.paypal.com/helpcenter/main.jsp;?cmd=_help&t=solutionTab&ft=homeTab&ps=&solutionId=163153&locale=pl_PL&_dyncharset=UTF-8&countrycode=PL&cmd=_help&m=HT
16-06-2011 11:06
Dzięki za pomoc, ale nie rozwiązało to mojego problemu.
Chciałem dodać kartę i za żadne skarby nie chce się dodać chociaż wpisuję wszystko prawidłowo. Ebay mnie goni, że mam zapłacić za opłaty bo zablokują konto, ale nie mogę tego zrobić bo konto zakładałem w UK i trzeba w funtach uregulować.
Może mogę po prostu wysłać im pieniądze na ich numer konta bankowego? problem w tym, że w pomocy pisze, że z tego można korzystać w przypadku zdłotówek i euro.
Chodzi mi dokładnie o to
90105000861000002311738377 (w przypadku płatności krajowych) PL90105000861000002311738377(w przypadku płatności zagranicznych) Nazwa odbiorcy: eBay Europe S.à r.l Adres odbiorcy: 22-24 Boulevard Royal L-2449 Luxembourg Nazwa banku: ING Bank Śląski S.A. Adres banku: ul. Sokolska 34, 40-086 Katowice SWIFT: INGBPLPW
Czy jeśli obliczę sobie te funty co jestem im winny i wyślę w złotówkach też to zadziała?
Nie wiem, jak ustawić automatyczną metodę płatności przez przelew bankowy, jednorazowej nie mogę bo mam funty, a przez kartę kredytową nie da się jej zarejestrować.
Proszę o pomoc ponieważ nie chce mieć zablokowanego konta z takiej głupoty.
16-06-2011 12:11
Właśnie udało mi się zatrejestrować kartę, musiałem poprzestawiać limity karty na stronie banku.
Wciąż mam jednak problem z uregulowaniem opłat z tytułu sprzedaży, które są w funtach. Jeśli ktoś ma pomysł, jak to uregulować będę wdzięczny.
16-06-2011 12:36
Jakimś cudem udało mi się to ugryźć 🙂
Temat do zamknięcia!
28-08-2012 22:21
A ja ponawiam temat, bo mam ten sam problem. To znaczy, pod "Formy płatności dla opłat z tytułu sprzedaży" pisze wyraźnie że
System PayPal pozwala wygodnie regulować opłaty z tytułu sprzedaży. Ale u mnie nie można.
30-08-2012 11:25
zaloguj sie do moj ebay > konto sprzedajacego przez ebay.de i sprawdz, czy stamtad mozesz zainicjowac platnosc paypalem -
masz ustawione Niemcy jako kraj rejestracji wiec jesli nie zadziala pisz do obslugi klienta ebay.de
napisz, czy i jak udalo Ci sie to rozwiazac