Problem z odebraniem płatności

ks_geckon
Użytkownik

Witam. Jestem tu nowicjusze, z PayPal i z ebaya nie korzystałem wcześniej i mam problem. Wystawiłem przedmiot na aukcję. W ciągu niespełna 24h się sprzedał, co mnie zdziwiło. Kupujący jest z Francji, zapytał o koszty przesyłki. Odpisałem. Po krótkim czasie dostałem maila od PayPal. Mniej więcej coś w stylu, że pieniądze zostały przelane, ale nie ma ich na koncie i nie pojawią się, póki nie wpiszę numeru przesyłki (mogę wkleić po angielsku). A osoba, która przelała mi pieniądze wysłała maila z prośbą, o wysłanie przedmiotu do...Nigerii. Szczerze to się boję wysyłać, bo kasy na koncie nie mam. Co mam zrobić?

Wiadomość 1 z 6
ostatnia odpowiedź
5 ODPOW. 5

to oszustwo

wystukaj w Google "przekret nigeryjski"

nigdy nic nie wysylaj poki pieniadze nie sa na twoim koncie

Wiadomość 2 z 6
ostatnia odpowiedź

ks_geckon
Użytkownik

OK. Chociaż dostałem dziwnego maila po angielsku od serwisu ebay. Coś tam wspominali, sprawdzili adres wysyłki i jest OK, a ja nie podałem numeru przesyłki. Powiedzcie mi jeszcze, czy z tym coś zrobić, a jak nie-to czy przedmiot od nowa będzie trzeba wystawiać?

Wiadomość 3 z 6
ostatnia odpowiedź

NIGDY NIE KLIKAJ NA LIMKI Z POCZT ZEWNĘTRZNEJ i nie wysyłaj przed otrzymaniem kasy

Wiadomość 4 z 6
ostatnia odpowiedź

ks_geckon
Użytkownik

To mam inny problem. Może coś przeoczyłem w regulaminie, ale-mam zapłacić prowizję od sprzedanego przedmiotu. Tyle tylko, że go nie sprzedałem. Co mam zrobić?

Wiadomość 5 z 6
ostatnia odpowiedź

otworz spor na Ebay , wybierz z listy powodow ze przedmiot nie zaplacony

Mimo ze sie nie sprzedal wciaz obowiazuja oplaty za wystawienie.

Wiadomość 6 z 6
ostatnia odpowiedź