08-04-2011 09:13
Witam. Jestem tu nowicjusze, z PayPal i z ebaya nie korzystałem wcześniej i mam problem. Wystawiłem przedmiot na aukcję. W ciągu niespełna 24h się sprzedał, co mnie zdziwiło. Kupujący jest z Francji, zapytał o koszty przesyłki. Odpisałem. Po krótkim czasie dostałem maila od PayPal. Mniej więcej coś w stylu, że pieniądze zostały przelane, ale nie ma ich na koncie i nie pojawią się, póki nie wpiszę numeru przesyłki (mogę wkleić po angielsku). A osoba, która przelała mi pieniądze wysłała maila z prośbą, o wysłanie przedmiotu do...Nigerii. Szczerze to się boję wysyłać, bo kasy na koncie nie mam. Co mam zrobić?
08-04-2011 20:53
to oszustwo
wystukaj w Google "przekret nigeryjski"
nigdy nic nie wysylaj poki pieniadze nie sa na twoim koncie
09-04-2011 06:53
OK. Chociaż dostałem dziwnego maila po angielsku od serwisu ebay. Coś tam wspominali, sprawdzili adres wysyłki i jest OK, a ja nie podałem numeru przesyłki. Powiedzcie mi jeszcze, czy z tym coś zrobić, a jak nie-to czy przedmiot od nowa będzie trzeba wystawiać?
27-04-2011 20:41
NIGDY NIE KLIKAJ NA LIMKI Z POCZT ZEWNĘTRZNEJ i nie wysyłaj przed otrzymaniem kasy
04-05-2011 11:49
To mam inny problem. Może coś przeoczyłem w regulaminie, ale-mam zapłacić prowizję od sprzedanego przedmiotu. Tyle tylko, że go nie sprzedałem. Co mam zrobić?
04-05-2011 22:42
otworz spor na Ebay , wybierz z listy powodow ze przedmiot nie zaplacony
Mimo ze sie nie sprzedal wciaz obowiazuja oplaty za wystawienie.