Paypal - towar za friko.
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
11-04-2010 22:59
Z tego co tutaj czytam, wynika, że dzięki paypalowi można mieć towar za friko.
Wystarczy coś kupić, sprzedawca wyślę to zwykłym listem, ja zgłaszam nieotrzymanie towaru w ciągu 40dni i mam kasę z powrotem na swoim koncie. Tak to działa?
Paypal z tego co widze, chce cyferki do trackingu online na którym widać potwierdzenie doręczenia.
Nawet jeżeli sprzedawca wyślę signed-for, to zanim otrzyma proof of delivery, paypal ukradnie jemu kasę, zwróci ją do mnie, a sprzedawca po użeraniu się 'z systemem' i ew. wygranej otrzyma wiadomość:
',,Wysłaliśmy grzecznościową wiadomośc do kupującego z prośbą o zwrócenie środków za tą transakcję. Firma PayPal nie jest prawnie
zobligowana na pobieranie środków z konta użytkownika już po zamknięciu sprawy. W tej sytuacji sugerujemy kontaktowac się bezpośrednio z kupującym".'
Tak to wszystko tutaj działa? Może ktoś obsługi potwierdzić?
Wystarczy coś kupić, sprzedawca wyślę to zwykłym listem, ja zgłaszam nieotrzymanie towaru w ciągu 40dni i mam kasę z powrotem na swoim koncie. Tak to działa?
Paypal z tego co widze, chce cyferki do trackingu online na którym widać potwierdzenie doręczenia.
Nawet jeżeli sprzedawca wyślę signed-for, to zanim otrzyma proof of delivery, paypal ukradnie jemu kasę, zwróci ją do mnie, a sprzedawca po użeraniu się 'z systemem' i ew. wygranej otrzyma wiadomość:
',,Wysłaliśmy grzecznościową wiadomośc do kupującego z prośbą o zwrócenie środków za tą transakcję. Firma PayPal nie jest prawnie
zobligowana na pobieranie środków z konta użytkownika już po zamknięciu sprawy. W tej sytuacji sugerujemy kontaktowac się bezpośrednio z kupującym".'
Tak to wszystko tutaj działa? Może ktoś obsługi potwierdzić?
Wiadomość 1 z 3
2 ODPOW. 2
Paypal - towar za friko.
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
11-04-2010 23:02
Pomerdało mi się, oczywiście kupujący otrzyma taką wiadomość.
:-)
:-)
Wiadomość 2 z 3
Paypal - towar za friko.
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
12-04-2010 00:44
Dokładnie tak to działa jak napisałeś, jeszcze ci złodziej nawrzuca komentarzy negatywnych (ty jemu oczywiście nie, bo nie możesz nic wystawic, tylko pozytywa), a Ebay dodatkowo
zawiesi ci konto, mimo że całą sytuacje ma jak na dłoni na PayPalu, ale mają to gdzieś. Opisana sytuacja jest do wglądu na moim koncie i opisana przeze mnie w historii pod tytułem; ,,Jak zostałem okradziony przez firmę PayPal "
PS
Na odpowiedź obsługi to bym nie liczył.
zawiesi ci konto, mimo że całą sytuacje ma jak na dłoni na PayPalu, ale mają to gdzieś. Opisana sytuacja jest do wglądu na moim koncie i opisana przeze mnie w historii pod tytułem; ,,Jak zostałem okradziony przez firmę PayPal "
PS
Na odpowiedź obsługi to bym nie liczył.
Wiadomość 3 z 3