anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klolejny problem z firmą finansową PayPal

Witam

Już kilkakrotnie miałem problemy z tą firmą ale mimo już 4 miesiecznej korespondencji nie uzyskuje satysfakjonujacej odpowiedzi i dlatego zdecydowałem się napisać o swoim problemie na forum.

Otóż prowadzę firmę od jakiego czas sprzedaje swoje produkty na serwisie aukcyjnym ebay. Wieczorem 26 stycznia został zalicytowany produkt (wartość produktu to 2000 PLN) na serwisie i po chwili otrzymałem informacje iż pieniądze wpłyneły na moje konto w informacji podanych byl podany inny adres wysyłki niż dane rejestracyjne.

Następnego dnia ok 10:00 produkt został wysłany. A niedługo potem ok 15:00 uzyskałem informacje że transakcja została zamrożona i moje pieniądze są zamrożone i transakcja jest sprawdzana. PO 2 tygodniach uzyskałem informację iż pieniądze za które został zakupiony towar są skradzione i zgodnie z tym pieniądze zostaną zwrócone właścicielowi.

Serwis PP w żaden sposób nie czuje się w obowiązku do zwrotu pieniędzy jedyne co uzyskałem do wyrazy współczucia, przeprosiny za mylny komunikat.
Oraz informację że pozostaje mi jedynie kontakt z Policją, a ta transakcja nie była ubezpieczona i ochrona sprzedających w tym wypadku nie działa.

Proszę o pomoc i opinię w tej sprawie chciałem iść z tą sprawą do Rzecznika Praw Konsumentów ale podobno jako firma przysługuje mi jedynie sąd.
Wiadomość 1 z 4
ostatnia odpowiedź
3 ODPOW. 3

Bo po co wysyłasz na inny adres? Dobrze, że nie wysłałeś do Nigerii 🙂
Wiadomość 2 z 4
ostatnia odpowiedź

wysylaj tylko na adres z Paypal
Wiadomość 3 z 4
ostatnia odpowiedź

azriel34
Użytkownik
"pieniądze za które został zakupiony towar są skradzione i zgodnie z tym pieniądze zostaną zwrócone właścicielowi." -co znaczy skradzione w tym przypadku? Kto "skradł" te pieniądze, Ty, kupujący(w takim razie przecież mu ich nie oddadzą) czy skradł PayPal?

Czytałem wcześniej forum Allegro i pomyślałem "co za kibel, to już lepiej handlować na eBayu" -Już mi przeszło.
Wiadomość 4 z 4
ostatnia odpowiedź