anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

**Karty kredytowe w systemie PayPal**

Witam Wszystkich,

W odpowiedzi na Wasze sugestie - wielkie dzięki stamps 222 za pomysł, no i dziękuję również wszystkim, którzy o tym może już wcześniej wspominali - stworzyliśmy wątek na szpilce, dotyczący kart kredytowych akceptowanych w systemie PayPal.

Zebrałam parę informacji na początek:

- Obecnie do konta PayPal może zostać dodana wypukła karta kredytowa Visa lub MasterCard oraz niektóre karty typu „pre-paid” pod warunkiem, że znajdują się na nich środki, posiadają one kod CVV2 oraz bank potwierdzi, że można ich używać online.

- Karty Visa Electron wydawane przez bank BZ WBK są od niedawna akceptowane w systemie PayPal. Znajomi już ich używają. Skontaktujcie się ze swoim bankiem, aby zapytać o szczegóły.

Jeśli chcecie dodać jeszcze coś, bardzo proszę!

Pozdrawiam,
Emilia
Wiadomość 1 z 57
ostatnia odpowiedź
56 ODPOW. 56

czasami tak bywa. Sproboj jutro (moze jest blokada na laczach lub Internecie), zatelefonuj do operatorow obu kart (moze nie masz srodkow), napisz do Paypala (moze ci nie ufaja) - ktores z tych sposobow pomoze, mam nadzieje. Daj nam znac co bylo przyczyna jak juz sie dowiesz.

W miedzyczasie moge pomoc doladowujac konto
Wiadomość 21 z 57
ostatnia odpowiedź

nyczaj100
Użytkownik
klaczek81, karty mBanku i MultiBanku (także VE) można już dodać do PP, ponieważ pozwalają już one na transakcje internetowe. Pozdrawiam
Paweł Nyczaj
Pozdrawiam
Paweł Nyczaj
Wiadomość 22 z 57
ostatnia odpowiedź

nyczaj100
Użytkownik
Dodam, że w przypadku płaskich kart w mBanku i MultiBanku chyba też trzeba dopilnować, czy płatności internetowe naprawdę zostały aktywowane. Piszę to ponieważ najpierw miałem blokadę PayPala, ale nierozliczoną i dopiero po ponownym telefonie na mlinię i pytaniu ws aktywacji płatności zdalnych płatność przeszła. Kartę można od razu powiązać z kontem nie czekając na rozliczenie wchodząc w blokady i kopiując numer na początku tytułu operacji (przynajmniej tak jest w mBanku).

Co do wspomnianych kart BZWBK to można używać niemal wszystkich (bo niemal wszystkie umożliwiają operacje zdalne). Wyjątkiem jest prepaid Maestro PayPass, bo nie można nim wykonywać operacji internetowych. Pozdrawiam
Paweł Nyczaj
Pozdrawiam
Paweł Nyczaj
Wiadomość 23 z 57
ostatnia odpowiedź

boguswi
Użytkownik
Kurde ludzie, wy tu o kartach, a ja mam prozaiczny problem, ze nie moge u tych wydrwigroszy z PayPal potwierdzic karty. Po wpisaniu przyslanego z wyciagu karty kody, ten niby profesjonalny system naliczyl mi kolejna platnosc za potwierdzenie, ktorej pewnie tez mi sie nie uda potwierdzic i tak pewnie w kolo. Mamy tu do czynienia z absolutna granda i wyludzaniem pieniedzy. Po skontaktowaniu sie z obsluga klienta, jakis gosc podpisany z imienia "Mateusz", wysyla mi skopiowany zywcem ze strony tekst, ktory nic nie wnosi do sprawy, plus ankiete, czy jestem zadowolony. Drwina i szyderstwo!
W tej chwili zaplacilem tym naciagaczon z PayPal juz 12 zl za nic. Smieszne pieniadze, a kolejny dowod na to, ze zadawanie sie z tego typu firemkami, to tylko i wylacznie klopoty! Likwiduje moje konto w tej firmie i ostrzegam przed nia wszystkich. Pozdrawiam!
X-(
Wiadomość 24 z 57
ostatnia odpowiedź

miki1345
Użytkownik
Spoko PayPal oddaje kazda zlotowke z weryfikacji, nawet jesli pobrali ci wiecej niz raz tylko musisz zweryfikowac ta karte. Zadzwon do nich bo z tego co wiem oni moga zweryfikowac ci karte tylko musisz przeslac jakies dokumenty no i jak to zrobisz to kaska wroci do ciebie

Pozdrawiam
Wiadomość 25 z 57
ostatnia odpowiedź

Witam,
na forum znalazłam wiele sprzecznych informacji o akceptowanych kartach i niestety pogubiłam się w tym wszystkim.... Posiadam kartę Visa Electron Raiffeisen Bank. Wprawdzie wypukła nie jest, ale na jej odwrocie widnieje 3-cyfrowy numer, więc teoretycznie nadaje się do transakcji internetowych. Kiedy próbowałam zarejestrować ją, pojawił się komunikat, że karta została odrzucona przez bank wystawiający.

Moje pytanie brzmi: czy interweniować w banku, czy jest to przypadek beznadziejny i nie da się tej karty zarejestrować? Miał ktoś problem z taką kartą?

Z góry dziękuję za odp.
Wiadomość 26 z 57
ostatnia odpowiedź

a czy nadaje się do zakupów przez net?
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 27 z 57
ostatnia odpowiedź

dar7914
Użytkownik
Konkretne pytanie i prosba o konkretna odpowiedz !
Potzrebuje zweryfikowac karte. Mam paierowy wydruk z karty. Nie mam zadnych cyfr przy slowie Paypal. Mam tylko w opisie transakcji (nie mylic z numerem referencyjnym transakcji) numer 11 cyfrowy - jednakowy dla wszystkich transakcji - nie nazwane co to jest, po prostu jest - gdzie jest ten magiczny f* kod ???? I bylem w banku i dzwonilismy do centrali kart kredytowych i tyle co maja to drukuja. Zaznacze nie chodzi o bank polski ale o irlandzki i angielski - to samo - brak cyfr przy slowie paypal !!!!!!!

jakies sygestie ?
pozdrawiam i dziekuje
Wiadomość 28 z 57
ostatnia odpowiedź

wojtkow
Użytkownik
U mnie wcale nie było słowa PayPal, opis transakcji wyglądał tak: "PP *XXXX EXPUSE ########### GBR" gdzie XXXX to był ten czterocyfrowy kod a #... to te jedenaście cyfr o których mówisz
Wiadomość 29 z 57
ostatnia odpowiedź

dar7914
Użytkownik
wszystko OK. jednak ja mam tylko 11 cyfr i zadnych innych to gdzie jest kod ? Ktora czesc numeru 11-cyfrowego to ten kod i czy to jest kod ????
Wiadomość 30 z 57
ostatnia odpowiedź