**Karty kredytowe w systemie PayPal**
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
05-10-2007 11:31
W odpowiedzi na Wasze sugestie - wielkie dzięki stamps 222 za pomysł, no i dziękuję również wszystkim, którzy o tym może już wcześniej wspominali - stworzyliśmy wątek na szpilce, dotyczący kart kredytowych akceptowanych w systemie PayPal.
Zebrałam parę informacji na początek:
- Obecnie do konta PayPal może zostać dodana wypukła karta kredytowa Visa lub MasterCard oraz niektóre karty typu „pre-paid” pod warunkiem, że znajdują się na nich środki, posiadają one kod CVV2 oraz bank potwierdzi, że można ich używać online.
- Karty Visa Electron wydawane przez bank BZ WBK są od niedawna akceptowane w systemie PayPal. Znajomi już ich używają. Skontaktujcie się ze swoim bankiem, aby zapytać o szczegóły.
Jeśli chcecie dodać jeszcze coś, bardzo proszę!
Pozdrawiam,
Emilia
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
16-01-2008 16:52
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
17-01-2008 03:56
Poczytaj u gory, przeszukaj forum wyszukiwarka czy twoja karta faktycznie dziala w Paypal.
Sprobuj probnie zaplacic na mojej stronie (oddam) - wpisz TEST w miejscu na korespondencje.
Zadzwon do banku.
Na polskim Paypal mozesz placic tylko karta (nie mozna doladowac konta Paypala z konta bankowego) lub ktos moze ci wplacic.
= = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Bez obciążen zwrotnych:
MONEYBOOKERS
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
18-01-2008 11:37
Dla mnie to jest wszystko czarna magia.
Ja zalozylem konto PayPal.pl w Polsce jakies 3 tygodnie temu bez karty kredytowej majac tylko konto bankowe w kb24.pl Faktycznie nie moglem wpacic nic z tego konta na PayPal ale bez problemu przeslalem funds z drugiego PayPal na to polskie bez zadnych oplat.Pytanie jest proste ale odpowiedz moze byc trudna, Q - Dlaczego Polskie PayPay kasuje mnie za platnosci (przez PP z Norwegi albo z Polski)5.4%+1.35 ZL
jesli sami pisza w pomocnych oplatach ze otrzymywanie platnosci jest za darmo.? (NOTE: juz mialem wielka dyskusje z kupujacym z Polski ktory zaplacil 300.00 Zl przes PayPal a jaodmowilem zaplate ze wzgledu na ponad 25.00 ZL PP oplaty)
Jeszcze jedno. Czy mozna znac Twoja Peronalna opinie na temat wprowadzenia listing oplat przez polskie eBay.
w Indiach i na Malasia sa ciagle za darmo w eBay Singapore
wprowadzili ostatnio oplaty tylko za dodatkowe listing faetures.(np nie 12 ale tylko 3 fotografie sa za darmo ramki itd.)
Poniewaz moim zdaniem eBay international padnie jak kidys sie mowilo chleb za szesc (prehistoryczne czasy)
i rozwina sie bardziej sensowne money wise Allegro, delcampe.net, moneybookers.com
Southern Sky
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
21-01-2008 00:54
http://www.cybernewz.net/pl/biznes/banki/52807649.html
Co do opłat na eBay - zdaje się, że eBay uznał, że więcej polskiego wewnętrznego rynku aukcji już nie zdobędzie i zrezygnował z promocji (czyli darmochy). Szkoda, mógł wprowadzić tylko opłaty za cenę końcową a nie wystawienie. Tłumaczenie, że chodzi o eliminację "śmieciowych" aukcji nie ma racji bytu bo za najtańsze czyli wystawienie do 1,99zł jest dalej bez opłat.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
10-02-2008 19:58
http://m2m.karty-kredytowe.net/mbank/ekonto.html
i złoże wniosek o karte karta Visa Electron
to system PayPal zatwierdzi mi tą karte i będę mógł dzięki niej dokonywać przelewów w systemie PayPal?
z góry serdeczne dzięki
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
06-03-2008 10:50
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
06-03-2008 16:23
Na chwilę obecną nie wiem czy muszę założyć konto <30 i wystarczy karta z tego konta (VISA ELECTRON) do obsługi PP czy muszę założyć konto w ALLEKARCIE.
Dodam, że byłem w punkcie obsługi w WBK i tam niestety pracownik nie był w stanie poinformować mnie i powiedzieć jakiego mam dokonać wyboru (między kontem allekarta/<30) i nie był w stanie powiedzieć czy te karty są obsługiwane przez PP.
Proszę o pomoc!
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
03-05-2008 17:18
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
08-05-2008 17:58
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
17-05-2008 19:45
nie moge dodac do Pay Pal ani karty kredytowej American Express ani debetowej Visa z mBanku?
musze zaplacic dla sprzedajacego
co moze byc problemem?
:/