Czy mam szanse na zwrot?
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
04-02-2011 19:52
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć czy mam szanse na zwrot pieniędzy. Kupiłem w Chinach przedmioty za 80 USD i niestety otrzymałem całkiem cioś innegi i bez wartosci.
Pytam czy mam szanse na zwrot ponieważ ja mam w Ebay kilka komentarzy a sprzedawca który mnie oszukał ma blisko 10 000 pozytywów więc ja wychodzę na wyłudzającego.
Kupuję przez Ebay u inych sprzedawców i nie ma problemu.
Re: Czy mam szanse na zwrot? odp.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-02-2011 18:26
Masz szanse na zwrot.
Pierwszym krokiem jest zlozenie reklamacj u sprzedawcy (w Chinach byla przerwa wiosenna wiec odpowiedza dopiero w przyszlym tygodniu).
Nastepnie otworz spor na Paypal lub reklamuj u operatora karty, zalezy jak placiles. Inne metody platnosci nie zapewniaja obrony wiec bedziesz zdany na decyzje sprzedawcy. Byc moze zazycza sobie aby odeslac im zakup na twoj koszt.
Re: Czy mam szanse na zwrot? odp.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-02-2011 23:27
Dzięki za odp.
Obecnie sprawa ma status roszczenia, przedtem był spór ktory nic nie załatwił ponieważ sprzedający tweirdzi że wysłał wszystko co zakupilem, tak samo twierdził w korespondencji przed założeniem sporu nie dało się nic załatwić.
Mam też pewne przypuszczenie ale nie wiem czy napisać o tym na paypal-u w oknie sporu obecnie roszczenia, a mianowicie na przesyłce jest napisane ze została nadana przez jakieś centrum wysyłkowe jako 6000 któraś tam paczka, sprzedawca zleca wysyłkę a oni pakują i ślą do mnie, blad w centrum mógł spowodować taką sytuację a sprzedawca dostał informację iż wszystko zostało nadane zgodnie z dyspozycją.