Czy mam szanse na zwrot?

Witam!

Chciałbym się dowiedzieć czy mam szanse na zwrot pieniędzy. Kupiłem w Chinach przedmioty za 80 USD i niestety otrzymałem całkiem cioś innegi i bez wartosci.

Pytam czy mam szanse na zwrot ponieważ ja mam w Ebay kilka komentarzy a sprzedawca który mnie oszukał ma blisko 10 000 pozytywów więc ja wychodzę na wyłudzającego.

Kupuję przez Ebay u inych sprzedawców i nie ma problemu.

Wiadomość 1 z 3
ostatnia odpowiedź
2 ODPOW. 2

Re: Czy mam szanse na zwrot? odp.

Masz szanse na zwrot.

Pierwszym krokiem jest zlozenie reklamacj u sprzedawcy (w Chinach byla przerwa wiosenna wiec odpowiedza dopiero w przyszlym tygodniu).

Nastepnie otworz spor na Paypal lub reklamuj u operatora karty, zalezy jak placiles. Inne metody platnosci nie zapewniaja obrony wiec bedziesz zdany na decyzje sprzedawcy. Byc moze zazycza sobie aby odeslac im zakup na twoj koszt.

Wiadomość 2 z 3
ostatnia odpowiedź

Re: Czy mam szanse na zwrot? odp.

Dzięki za odp.

Obecnie sprawa ma status roszczenia, przedtem był spór ktory nic nie załatwił ponieważ sprzedający tweirdzi że wysłał wszystko co zakupilem, tak samo twierdził  w korespondencji przed założeniem sporu nie dało się nic załatwić.

Mam też pewne przypuszczenie ale nie wiem czy napisać o tym na paypal-u w oknie sporu obecnie roszczenia, a mianowicie na przesyłce jest napisane ze została nadana przez jakieś  centrum wysyłkowe jako 6000 któraś tam paczka, sprzedawca zleca wysyłkę a oni pakują i ślą do mnie, blad w centrum mógł spowodować taką sytuację a sprzedawca dostał informację iż wszystko zostało nadane zgodnie z dyspozycją.

Wiadomość 3 z 3
ostatnia odpowiedź

Wpisz nazwę produktu