anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy kiedykolwiek doczekamy się PayPal Security Key?

nyczaj100
Użytkownik
Czy token sprzętowy PayPal Security Key generujacy hasła jednorazowe w ogóle jest jeszcze dostępny i czy my kiedykolwiek się go doczekamy? W internecie na stronie https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/Marketing_CommandDriven/securitycenter/PayPalSecurityKey-outside ciagle jest info o tym sprzecie. niestety próba zamówienia po zalogowaniu na polskie konto kończy się komunikatem o tym, ze klucz bezpieczeństwa nie jest jeszcze dostępny. Zastanawia mnie więc czy w ogóle będzie dostępny. Podobnie jak większość polaków nie mam adresu w USA czy Niemczech lub UK (wtedy miałbym już pierwszą wersję tego tokena, teraz jest płaski token wielkosci karty kredytowej), wiec istotne jest dla mnie by PayPal zakończył w końcu podział świata na lepszy i gorszy i oferował swój token równiez polakom.

Dla porównania warto dodać, że konkurencyjny brytyjski moneybrokers oferuje swą kartę debetową w kazdym kraju Unii (w tym również w Polsce denominowaną w PLN). Tym samym wyróżnia się on spośród innych brytyjskich instytucji finansowych (nawet karty prepaid nie są dostepne przez internet dla cudzoziemców, z polskimi kartami prepaid jest zresztą tak samo).

Wracajac do tokena słyszałem, że można nim zabezpieczyć również logowanie do eBay. Jeśli to prawda to staje się on przedmiotem pożądania każdego ebayera. Pozdrawiam
Paweł Nyczaj
Pozdrawiam
Paweł Nyczaj
Wiadomość 1 z 1
ostatnia odpowiedź
0 ODPOWIEDZI 0