30-05-2014 20:48 – ostatnio edytowany 30-05-2014 21:37 przez mariola.c
Witam,
Kupiłem ostatnio płytę od sprzedawcy z Hiszpanii. Razem z wysyłką miało wyjśc 17 euro. Zrobiłem na PayPalu przelew jak milion poprzednich na kwotę 17 euro do sprzedawcy. Wysłało się, wszystko było w porządku a z konta zniknęło 917zł czyli prawie 212 euro.
Szybko sprawdziłem szczegóły transakcji i wychodzi na to, że paypal przeliczył 17 euro na 917zł... czyli o 850zł za dużo. Dodaję załącznik, coby można było to sprawdzić co piszę. Proszę o pomoc, jak mogę odzyskać te pieniądze i gdzie one tak naprawdę są, czy u sprzedawcy czy gdzieś rozpłynęły się.
Pozdrawiam
Paweł.
30-05-2014 21:43
Najprościej będzię skontaktować z serwisem PayPal i wyjaśnienia sprawy 🙂
30-05-2014 22:24
Nie bardzo kumam po jakiego grzyba usunelas ten link, tak tak do Ciebie piszę do Ciebie mariola.c to co wazne i zwiazane z ebayem i paypalem to moderujesz a to co nie zwiazane z tymi serwisami to nie moderujesz, jak sie laskawie zglosi nieodpowiednie tresci to jasnie Pani wymoderuje 😄
tak zadzwon najlepiej do paypal'a i wyjasnij sprawe, wejdz w kontakt tam bedzie podany numer telefonu + bedziesz musial podac tymczasowy 6 cyfrowy kod wazny 1 godzine
30-05-2014 23:29
Link usunęłam ponieważ identyfikował sprzedawcę, a to jest niezgodne z zasadami forum. Proszę pamiętać, że naming/shaming jest niedozwolony. Zasadam ta dotyczy nie tylko polskiego eBay, ale wszystkich.
Pozdrawiam,
Mariola
31-05-2014 18:02
Czyli uwazasz ze nizej wymieniona firme mozna oczerniac lub jak to napisalas -naming/shaming jest niedozwolony. Zasadam ta dotyczy nie tylko polskiego eBay, ale wszystkich.
01-06-2014 08:29
Nie kumam, czyli dokonując płatności przez strone EBAY :
miałeś własciwy przelicznik przed "potwierdzeniem płatności" ?? Czyli ta wartość około 17 euro czy mechanicznie wcisnołeś "guzik/link" potwierdzenia nie patrząc na "przeliczenie ze złotowek..."
otzrymałeś od sprzedawcy FAKTURĘ NA 17 euro ??
czy może te koszty wysyłki tycza się tylko kraju sprzedawcy:
np. Hiszpania np 12euro towar wysyłka 5
reszta świata 12 euro towar wysyłka 198 euro
wina może lezec tez po twojej stronie, po co trzymasz tak wielkie kwoty na PP ???