22-05-2014 08:44 – ostatnio edytowany 22-05-2014 09:17 przez mariola.c
Witam, chciałbym kupić na ebay z Virginia, Stany Zjednoczone:
Cena: 336,17 zł + Wysyłka 84,97 zł + Opłaty importowe $27,92 ???
Czy tylko 336,17zł ??? + 84,97zł ???
Czy ta metoda kupowania z USA - International Priority Shipping do Polska, jest bezpieczna
Proszę o jakieś porady, wskazówki. To moje pierwsze zakupu na ebay.
Pozdrawiam
24-05-2014 17:29
kiedyś była zwykła Prioryty z trackingiem z opcja clenia paczki w Polsce --- dla mnie to bez sensu płacić "Z GÓRY VAT/CŁO" bo Urzad Celny nie zawsze ci go doliczy a po co 24% dopłacać PRZYMUSOWO.-- przeciez caly czas jest taka mozliwosc.
Nikt nie zmusza kupujacego do korzystania z Global Shipping Program.
Z twojego postu wynika ze takiej mozliwosci juz nie ma. Taka mozliwosc byla jest i bedzie Nie chcesz placic cla to szukasz sprzedawce ktory nie jest w tym programie.
24-05-2014 20:31
Płacąc opłaty importowe z góry i tak kupuje przedmiot dużo taniej niż w polsce 🙂
W dalszym ciągu mam problem z zapłaceniem przez PayPal, już chyba wszytkiego próbowałem:
-konto zweryfikowane,
-ebay powiązany z PayPal
-pieniądze na paypal są, o 50 dolarów jest wiecej niż mam zapłącić
-zmieniłem walute z pln na dolary
i w dalszym ciągu wyskakuje mi komunikat:
""Nie można zrealizować tej płatności, a Twoje konto nie zostało obciążone. Skontaktuj się z handlowcem w celu uzyskania dalszych informacji.
Niestety, w tej chwili nie możemy przetworzyć płatności za pośrednictwem Twojego konta PayPal. Powróć do witryny handlowca i spróbuj użyć innej formy płatności (o ile jest dostępna)."
Prosze o pomoc !?!
29-05-2014 08:14
Ok. poradziłem sobie za zakupem przedmiotu i zapłaceniem za niego, mam jeszcze pytanie, po jakim czasie powinienem dostać numer
śledzenia przesyłki ??? Sprzedający napisał że towar wyśle 27maja we wtorek, nadal nic nie otrzymałem. ???
16-06-2014 07:37
JEST OK! Przesyłkę otrzymałem po 13 dniach roboczych :):):) ( w sumie od momenty wysyłki do otrzymania paczki mineło 20 dni - wliczając weekedny i poniedziałkowe "święto pamięci" w USA)
28-03-2023 08:36
A jakie oplaty w sumie wyszł dodatkowo? Z jakimi kosztami trzeba liczyc przy wartości zakupu przedmiotu za 280 USD? Ile wysyła i ile cło dojdzie?