wysylka była na uk.odmowil wysylki do polski wiec zaproponowałem wysylke adresw uk-brak odp.
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
05-11-2013 07:54
zakupilem przedmiot na licytacji w opisie byla zaznaczona wysylka przedmiotu na uk bez podania jej kosztow,przed licytacja zadalem pytanie odnosnie pochodzenia przedmiotu (brak bylo dowodu zakupu oraz certyfikatu chodzi o meteoryt) uzgodnilem koszt wysylki do polski na 25GBP a po 2dniach od zakupu sprzedajacy napisal w opisie przedmiotu ze nie wysyla do polski:( w emailu podal powod ze wolaby by meteoryt zostal w anglii wiec zaproponowalem wysylke adres na terenie anglii- brak odpowiedzi! nie przeslal mi faktury koncowych wszystkich kosztow tzn w pierwszej kolejnosci dostalem tylko zaplate na sume zakupu przedmiotu bez przesylki wiec nie moglem zaplacic poznie poprosilem o przeslanie drugiej faktury (wszystkich kosztow z przesylka) rowniez brak odpowiedzi zwrocilem sie do ebayu z zapytanie opisujac problem odpowiedzieli ze to serwis zagraniczny i umowy zakupu nie sa wiazace dla sprzedajacego:) jakies pomysly by dostac zakupiony przedmiot? czyli wychodzi na to ze mozna licytowac kupowac ale nie trzeba placic bo umowy sa niewiazace na innych zagranicznych ebayach?
wysylka była na uk.odmowil wysylki do polski wiec zaproponowałem wysylke adresw uk-brak odp.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-11-2013 19:01
Nie zmusisz sprzedawcy. Daj sobie spokoj.
Jesli bedziesz kupowal i nie placil to w koncu zawiesza ci konto.
To samo tyczy sprzedawcy. Mozesz mu wystawic negatywny komentarz.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
13-11-2013 02:05
Jak dodasz adres w UK jako opcjonalny adres wysyłki mozliwe że zobaczysz cenę wysyłki uk-uk w formularzu płatności i poprostu zapłacisz, a sprzedawca wysle ci na adres w UK. Jesli zobaczysz przesyłke tańszą droższą wybierz droższą - tracking lub potwierdzenie doręczenia dobra rzecz
Ja kolekcjonuje trochę inne rzeczy, czasami ktoś kto przegapił aukcję albo nie wygrał "krajowo" zdobywa aukcję i płaci na konto, a zwycieżca aukcji zostaje z niczym (najlepsze tłumaczenia przedmiot zachlapał sie z tyłu farbą, potem już cały jest nią pokryty- a na aukcji wystawiny był jako nowy w pudełku wyjęty tylko do zdjęć :P)
powodzenia