wysyłka UPS czy USPS? + ile wyniesie cło + vat?

hmcaban
Użytkownik
witam,
to moje pierwsze zakupy z usa i chciałabym się dowiedzieć jaką wysyłkę lepiej wybrać - UPS International czy USPS International? czym się one różnią? są tak samo bezpieczne?
kupuję torebkę za 398$(koszty wysyłki pokrywa sprzedający), około ilu pln wyniesie cło + vat?
bardzo proszę o odp.
pozdrawiam.
Wiadomość 1 z 13
ostatnia odpowiedź
12 ODPOW. 12

Odwiedz www.ups.com - zobacz samemu czy pobieraja oplaty.
i na www.usps.com zobacz jakie przesylki ci odpowiadaja i zazadaj od sprzedawcy. Tam sa kalkulatory.
Wybierz to co daje ci numer do sledzenia i jest tanszy.
Wiadomość 11 z 13
ostatnia odpowiedź

hmcaban
Użytkownik
właśnie się spytałam i dostałam odpowiedź:

"Dla kazdej przesylki wysylanej do Polski z krajow nie nalezacych do Unii Europejskiej sa naliczane oplaty celno-podatkowe. Oplaty te sa zalezne od taryf celnych i nie nalicza ich firma UPS, ale Agencja Celna/ Urzad Celny.
W przypadku przesylek wysylanych za posrednictwem firmy UPS, jesli nadawca przesylki nie wyda innej dyspozycji, odprawa celna przesylki zajmuje sie Agencja Celna UPS. Wysokosc oplat celno-podatkowych jest znana po zakonczeniu odprawy. Faktura okreslajaca wysokosc ww oplat jest wysylana poprzez mail lub fax do odbiorcy przed pierwsza proba doreczenia przesylki."

teraz się ich spytam ile mniej więcej naliczyliby jeśli chodziłoby o tą torebkę, zobaczymy co odpowiedzą...
Wiadomość 12 z 13
ostatnia odpowiedź

hmcaban
Użytkownik
odpisali mi:

"Koszt posrednictwa Agencji Celnej UPS to 65 PLN lecz nie mniej niz 2% zabezpieczonej kwoty platne przez strone, ktora pokrywa koszty transportu."
Wiadomość 13 z 13
ostatnia odpowiedź

Wpisz nazwę produktu