28-05-2012 18:24
Witam
Mam problem jak w temacie. Potrzebuję zrobić zakupy u pewnego sprzedawcy z Anglii. na polski e,bay ma bardzo mało towaru wystawionego, natomiast na angielskim ma ten, który mnie interesuje, jednak nie mogę go zamówić, bo pokazuje mi się jakaś blokada, nie można skontaktować się ze sprzedajacym ponieważ pojawia się komunikat iż nie odpowiada na ,maile z powodu zbyt duzej ilości jaka otrzymuje. Bardzo mnie to zdziwiło, bo już kilkakrotnie robiłam u nich zakupy i zawsze byłam bardzo zadowolona. Bardzo Mi zależy na kontakcie z nimi, potrzebuje pilnie zrobić u nich zamówienie. Proszę o pomoc, co moge jeszcze zrobić, zadzwoniłam bym ale obawiam sie ze z miom angielskim sie nie dogadam.
30-05-2012 04:18
napisz przez system Ebay najlepiej skus ich pytaniem o wiesza ilosc zakupow. Moze zareaguja na prognoze powazniejszego zarobku...
04-06-2012 08:32
Może skontaktuj sie z Administracją Ebay.pl - i przedstaw swój problem , może pomoga . Ja miałam pewne klopoty z kontem po zmianie komputera na nowy, bardzo mi pomogli.
pozdrawiam Karolina Szczecinianka 🙂
05-06-2012 05:20
Sprecyzuj prosze jaka to blokada.
Niektorzy sprzedawcy ograniczaja w czasie, ilosc zakupow u siebie.
Jak okreslony czas minie mozna ponownie dokonac zakupu
11-06-2012 11:22
tzn. blokada dotyczy mozliwosci kontaktu czy zakupu? w obu przypadkach, to
czy tez nie oferuja wysylki do polski i chcesz ich zapytac, czy moze jednak wysla i za ile do PL?
jesli wykluczyli PL z miejsc, do ktorych wysylaja, to z polskim adresem wysylkowym, nie bedziesz mogla u nich kupic
17-06-2012 14:28
Mam ten sam problem, sprzedawca z ebay.uk, pisze w opisie że wysyła do całej EUROPY, jak klikam kup teraz to pojawia się komunikat że nie mogę kupić bez kontaktu ze sprzedającym bo nie ma podanych cen wysyłki poza UK, jak napisałem do niego z zapytaniem o wysyłkę do polski i koszta nie dostałem odpowiedzi...co mogę więcej zrobic? rzecz drobna za 20 funtów...
18-06-2012 17:17
no tak, sprzedawca pisze w opisie, ze wysyla, ale nie ustawil przy wystawianiu aukcji kosztow wysylki wiec system z automatu blokuje, poniewaz nie moze wyswietlic ani doliczyc do calkowitej kwoty do zaplaty kosztow wysylki do Polski
dopoki sprzedawca sam nie skonfiguruje tych kosztow dla tej aukcji, Ty, majac ustawiony polski adres wysylkowy, nie bedziesz w stanie kupic