Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Kwota do zapłaty + Koszt przesylki

Witam Mam takie pytanie: zakup za granicą, w opisie aukcji sprzedawca napisał że wysyła w cały świat, lecz nie jest napisane ile wynosi koszt wysyłki do Polski. Po kontakcie mailowym potwierdził , że wysyła do Polski i koszt wynosi x $. Czy po wyborz...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 40 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

ile bedzie to w sumie kosztowało za wszystko ?

Witam Jestem zielony jeśli chodzi o kupowanie przedmiotów z ebay a tym bardziej z zagranicy . Może mi ktoś wyliczyć może szacunkowo ile to wyniesie wg tej aukcji : http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280493095927&_trkparms=tab%3DWatchin...

• 37 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

przelew plus

Czy korzystanie z przelewu plus niesie ze sobą dodatkowe opłaty za przelew zagraniczny ? Lub czy będą inne obciążenia, prowizje Nigdy z przelewu plus nie korzystałem. Dlatego proszę Was małą podpowiedź, wytłumaczenie co z tym przelewem plus.;)

• 37 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Co zrobić aby nie zostać wyrolowanym?

Witam wszystkich  Proszę o pomoc w rozwiązaniu następującej kwestii: Kupiłem w UK przedmiot na którym mi bardzo zależy i pojawił sie problem: Sprzedający w aukcji nie ustawił wysyłki za granicę, a jedyna opcja wysyłki dotyczy tylko odbioru osobisteg...

• 134 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Import z Chin

:(Witam , czy ktoś ma pomysł jak importować bezpiecznie towar z Chin ??? miesiąc temu zapłaciłem 2800$ za 20 sztuk apple iphone 3Gs 32 GB , w zamian dostałem tylko podróbki pendrive 128GB kingstona!!!!!!!!czy jest jakiś sposób by najpierw wysłali tow...

Przesyłka z HK

Witam otóż muszę kupić kilka sprzętów elektronicznych w HK... jednak nie wiem jaka poczta mają mi to wyslać nie zależym i na czasie tylko abyk oszt był jak najniższy !!!! no i aby nie było cła i vatu ... Udało mi sie narazie ustalić że sprzed bedzie ...

• 142 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Cło ??!! ile wynosi ?

Witam ile mnie wyniesie cło jeśli przykładowo kupuje jakiś przedmiot za 150 zł ?? ile % wartości przedmiotu ?? jak również co zrobić by ominąć cło.

• 1991 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Dodatkowe opłaty ciążące na przesyłce z HK? Oprócz CŁA i VAT'u, co jeszcze?

Cześć, Dostałem dzisiaj pismo dot. oclenia paczki. Przesłałem im mailem wymagane dowody zakupu/zapłaty (załączyłem screenshoty) - to wystarczy? Oprócz tego na piśmie jest napisane, że: "Jednocześnie informujemy, że na przesyłce ciążą dodatkowe opłaty...

• 260 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

POMOCY!!! przelew międzynarodowy-jak??

Witam! Po raz pierwszy kupiłam na eBay'u przedmiot, mianowicie kolczyki...i tak: dostałm dane do przelewu tj: numer IBAN, SWIFT...numer banku, numer konta, nazwe sprzedawcy... Tylko problem w tym że nie umiem dokonać przelewu międzynarodowego..:( Pos...

• 18653 Wyświetlenia
  • 14 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

kilka przedmiotow

Witam.Wielka prosba. Kto mi powie,czy jesli kupuje kilka rzeczy od 1 uzytkownika, musze placic za przesylke kazdej z tej rzeczy osobno? Jesli np kupuje za 1 $ a pzrezsylka do Polska 20 $ to za 5 rzeczy zaplace 105 czy 25$ Troxhe mi sie to nei fair wy...

• 103 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

PayPAL i co dalej

Witam, na jakiej zasadzie to się toczy np.przeleje z z mojego konta walutowego na PayPal i teraz trzeba komuś to wpłacić,co wtedy,czy mi sprzedający prześle e-mailem jakąś faktóre do zaplaty a jak prześle to mam zrobić czy jeszcze inna możliwość pros...

• 477 Wyświetlenia
  • 43 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Brak kontaktu ze sprzedającym.

Witam, w poniedziałek kupiłem pewną rzecz od sprzedającego z Francji. Po kupnie od razu wysłał fakturę, więc zapłaciłem natychmiast. od poniedziałku się nie odzywa, ani przedmiot nie został oznaczony jako wysłany, wysłałem mu dwa maile, ale nie odpow...

• 67 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Koszty wysyłki - KANADA

Witam Nie myślałem że będę zmuszony jeszcze raz skorzystać z tego forum ale jednak  Sprawa jest następująca. Większość przedmiotów jakie kupiłem albo i wszystkie, były z USA. Dlatego w kosztach wysyłki i tym podobnych nikt mnie już zagiąć nie potraf...

• 287 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

zakupy w anglii

witam wszystkich użytkowników eBay. na początek wspomnę, że nie chcę byś anonimowy, mój nick to mciwins, mam na koncie około 150 transakcji i 100% positive. dzisiaj otworzyłem 3 spory doyczące zakupów dokonanych u angielskich sprzedawców. jutro najpr...

• 570 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań