Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Towar kupiony w stanach 30 dni i cisza ciąg dalszy

Parę dni temu założyłem wątek związany z zakupem karty muzycznej od użytkownika w Stanach która mimo upłynięcia 30 dni do mnie nie dotarła. W końcu po moim mailu użytkownik który ją wystawiał odezwał się do mnie i twierdzi że wysłał już do mnie wcześ...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 131 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przelew Bankowy. ?? zagraniczny

Witam musze zrobić przelew 80 USD do Chin . No i tu pojawia się pytanie jaka placówka ten przelew zrobić ?? czy poprzez przelew bankowy czy moze przez Western Union tylko wtedy ile mnie wyniesie prowizja Western Union dla tekiej kwoty czy też przelew...

• 798 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kupno laptopa z Niemiec

Witam, chciałem kupić laptopa z Niemiec i mam w związku z tym kilka pytań: 1. ile wynosi średnio koszt przesyłki takiego laptopa (4kg, 40x40x10 cm?) z Niemiec do Polski? Jakie firmy obsługują takie przesyłki? 2. czy mogę zalicytować aukcję, jeżeli ni...

• 1047 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

cło + vat! proszę o pomoc!

Witam wszystkich  jestem nowym użytkownikiem eBaya. Właściwie założyłem go tylko z powodu na bluzę jaką znalazłem na amerykańskim eBayu. http://cgi.ebay.com/Adidas-Archive-Carlo-Gruber-Track-Top-Jacket-XL-New-/300420578600?cmd=ViewItem&pt=US_CSA_MC_...

• 68 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Towar kupiony w stanach 30 dni i cisza

Witam wszystkich , niestety zmuszony jestem prosić o radę tych co bardziej doświadczonych użytkowników ebaya . Problem jest następujący 11/04/2010 roku kupiłem od użytkownika ze Stanów http://myworld.ebay.pl/recycledgoods.com/ kartę dźwiękową do komp...

• 111 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Cło

Witam, czy pzredmioty o wartości do 150 euro, kupowane poza granicą UE podlegają ocleniu? jeśli tak to ile ono wynosi. Rozumiem,że kupując na ebay na terenie Unii jestem zwoliony z cła oraz podatku Vat? Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedź

• 232 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kwota do zapłaty + Koszt przesylki

Witam Mam takie pytanie: zakup za granicą, w opisie aukcji sprzedawca napisał że wysyła w cały świat, lecz nie jest napisane ile wynosi koszt wysyłki do Polski. Po kontakcie mailowym potwierdził , że wysyła do Polski i koszt wynosi x $. Czy po wyborz...

• 65 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

ile bedzie to w sumie kosztowało za wszystko ?

Witam Jestem zielony jeśli chodzi o kupowanie przedmiotów z ebay a tym bardziej z zagranicy . Może mi ktoś wyliczyć może szacunkowo ile to wyniesie wg tej aukcji : http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280493095927&_trkparms=tab%3DWatchin...

• 53 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

przelew plus

Czy korzystanie z przelewu plus niesie ze sobą dodatkowe opłaty za przelew zagraniczny ? Lub czy będą inne obciążenia, prowizje Nigdy z przelewu plus nie korzystałem. Dlatego proszę Was małą podpowiedź, wytłumaczenie co z tym przelewem plus.;)

• 51 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Co zrobić aby nie zostać wyrolowanym?

Witam wszystkich  Proszę o pomoc w rozwiązaniu następującej kwestii: Kupiłem w UK przedmiot na którym mi bardzo zależy i pojawił sie problem: Sprzedający w aukcji nie ustawił wysyłki za granicę, a jedyna opcja wysyłki dotyczy tylko odbioru osobisteg...

• 165 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Import z Chin

:(Witam , czy ktoś ma pomysł jak importować bezpiecznie towar z Chin ??? miesiąc temu zapłaciłem 2800$ za 20 sztuk apple iphone 3Gs 32 GB , w zamian dostałem tylko podróbki pendrive 128GB kingstona!!!!!!!!czy jest jakiś sposób by najpierw wysłali tow...

Przesyłka z HK

Witam otóż muszę kupić kilka sprzętów elektronicznych w HK... jednak nie wiem jaka poczta mają mi to wyslać nie zależym i na czasie tylko abyk oszt był jak najniższy !!!! no i aby nie było cła i vatu ... Udało mi sie narazie ustalić że sprzed bedzie ...

• 145 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Cło ??!! ile wynosi ?

Witam ile mnie wyniesie cło jeśli przykładowo kupuje jakiś przedmiot za 150 zł ?? ile % wartości przedmiotu ?? jak również co zrobić by ominąć cło.

• 2036 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Dodatkowe opłaty ciążące na przesyłce z HK? Oprócz CŁA i VAT'u, co jeszcze?

Cześć, Dostałem dzisiaj pismo dot. oclenia paczki. Przesłałem im mailem wymagane dowody zakupu/zapłaty (załączyłem screenshoty) - to wystarczy? Oprócz tego na piśmie jest napisane, że: "Jednocześnie informujemy, że na przesyłce ciążą dodatkowe opłaty...

• 306 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania