Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Kupno wysyłka, opłata improtowa z USA - pieniądze zniknęły

Witam serdecznie Mam następujący problem. Zapłaciłem za kupno przedmiotu + wysyłke razem z opłatami importowymi :Suma częściowa: US $300,00 Wysyłka i obsługa: US $170,34 Opłaty importowe: US $94,59 Jednak osoba sprzedająca otrzymała tylko 401$. Moje ...

Brak dostarczenia przedmiotu, brak informacji od sprzedającego - oszust ?!

Mam problem. Kupiłem logo do auta na aukcji z UK. http://www.ebay.pl/itm/Supercharged-3D-Metal-Red-Script-Front-Grill-Badge-Emblem-Land-Rover-Audi-Lexus/112044409297?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649 Zamówione 2.07.2017. Tego...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 512 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

iphone 7 z usa model A1660

Witam. Che kupic iphona 7 z tej stronki http://www.ebay.com/itm/Apple-iPhone-7-128GB-RED-Special-Edition-All-Other-Colors-BRAND-NEW-USA-Model/152522506551# na stronie jest napisane ze siec jest odblokowana gsm&cdma, na zdjeciach nie widac czy ten tel...

zakup spoza EU przez firmę

w koszty do zapłaty razem z towarem wliczone są opłaty celne i VAT. Zrozumiałe. Jak odzyskać vat, jeżeli kupującym jest firma? Przecież nie dostanę SADu, na jakiej podstawie odliczyć zapłacony vat?

• 178 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zakupy w USA, paczka wraca z powrotem do USA

Witam Czy ktoś miał taki przypadek: zrobiłem zakupy w USA, 17 czerwca sprzedawca wysłał paczkę, 26 czerwca dociera do Niemiec, parę godzin później do Polski, a następnie znowu jest w USA. Sprzedawca twierdzi że to pewnie pomyłka w monitorowaniu, ale ...

• 671 Wyświetlenia
  • 9 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Dziwne informacje Trackingowe

Witam!3 dni temu zamówiłem zasilacz z Wielkiej Brytanii, przez "Global Shipping Program".Po zamówieniu dostałem numer trackingowy - FP413970398GBDzisiaj dostałem maila z Royal post że paczka została dostarczona do "twojego adresu" Latest update: Deli...

sprawa o zaległą płatność

Kupiłam dwa przedmioty od sprzedawcy z UK, wczesniej oczywiście pytałam o koszt łacznej wysyłki tych rzeczy i dodatkowe ubezpieczenie.Po zakupie, (na który dostałam jeszcze dodatkowy rabat) napisałam wiadomość do sprzedawcy o przysłanie faktury do za...

• 559 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ile wynosi VAT na czasopismo kupione w USA?

Chciałam zakupić kilka czasopism w USA, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji, jak w tym wypadku wyglada kwestia VATu.Znalazłam informacje, że w wypadku książek jest to 8%, książki edukacyjne są zwolnione z VATu.Czy z czasopismami jest identycznie?

• 331 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Paczka z USA

Witam, to znowu ja Jak wiecie, zamówiłam maskotkę z USA o długości 50 cm dla mojego młodszego rodzeństwa. Wartość paczki to 173 zł wliczając koszty wysyłki. Dokładnie 3 tygodnie temu wysłano mi ją przez USPS First Class International Mail. Słyszałam ...

• 5153 Wyświetlenia
  • 19 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Co to jest IMLKEB ? przesyłka ze stanów , utknęła w głuchowie

Cześć ,Kupowałem cos dopiero drugi raz w USA , za perwszym razem bez problemu teraz ostatni mam taki komunikat : Ta przesyłka została przekazana do IMLKEB w celu dostarczenia ostatecznemu odbiorcy (nr. AWSPBE161220092320&schluessel=532133315934937128...

• 789 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Tracking, czyli śledzenie przesyłek - pytanie.

Kupując od sprzedawców za granicą np. z Azji, jeśli przesyłka jest polecona, to często dostajemy jej numer, dzięki czemu możemy zobaczyć, gdzie i jaką drogą do nas idzie. Niedawno kupowałem w Chinach i dostałem numer przesyłki. Oto tracking, pominę m...

• 49603 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zakupy w UK - Vat i cło po brexit

Witam, Czy sytuacja dotycząca zakupów w UK zmieniła się po brexit? Do tej pory nie były naliczane Vat ani cło bo były to zakupy na teranie UE. Jak jest teraz? Pozdrawiam,collins

• 3555 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Global shipping programe- zmiana adresu

Witam,Kupiłem przedmiot (wysyłka jest z Anglii). Dopiero po zapłacie przez paypal dowiedziałem się, że jest realizowane przez ten program wysyłkowy. Przeczytałem, że nie jest to najlepszy mozliwy sposób na wysyłkę. Pytanie 1 czy moge się teraz dogada...

• 515 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Pomóżcie !

Witam wszystkich proszę o rade nie wiem co zrobić, 30 października sprzedałem do Brazylii 2 koszulki, po 2 tygodniach czasu użytkownik poprosił o numer przesyłki więc mu podałem, po 3 tygodniach wniosł sprawe do ebaya o zwrot pieniedzy które niestety...

• 259 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań