16-07-2010 17:11
27-07-2010 20:37
26-10-2014 14:53 — edytowano 26-10-2014 14:57
Witam,
Nie chciałbym zakładać nowego tematu.
Proszę o pomoc.
Planuję zakup z USA. Mam do wyboru dwóch sprzedawców. U jednego z nich widzę od razu oszacowane wartości cła ( i chyba Vatu), drugi sprzedawca nie podaje takich wartości.
Czy kupno u sprzedawcy który wszystko ma z góry wyliczone oznacza, że dokonam jednego przelewu i nie będę musiał się przejmować jakimiś dopłatami (VAT i cło) ? W opisie aukcji widnieje: "Bez dodatkowych opłat importowych przy dostawie".
Czy możliwa jest z góry zapłata za towar i jednocześnie za VAT i cło? Czy też są to tylko jakieś szacunkowe wartości, ponieważ paczka i tak musi być otwarta i oclona w Polsce.
Będę wdzięczy za komentarze i pomoc.
Pozdrawiam
26-03-2015 15:47
Jeżeli robisz zakupy w USA przez ebay, nie ma możliwości zapłaty " z góry" opłat celno-podatkowych. Tak jak piszesz, są to szacunkowe wartości, gdyż cło i vat nakładane są przez Urząd Celny w Polsce i to na odbiorcy ciąży obowiązek ich uregulowania (o ile w ogóle zostaną naliczone). Więcej informacji znajdziesz na tej stronie: cło z USA
26-03-2015 16:01
Przepraszam wprowadziłem CIę w błąd ostanim postem. Sprzedawca, który podlicza wszystkie opłaty bierze udział w "Global Shipping Program", dlatego wszystkie koszty zapłacisz z góry i nie przejmujesz się już oplatami celno podatkowymi 🙂
http://pages.ebay.com/help/sell/shipping-globally.html
29-03-2015 16:32
witam wszystkich,niedawno kupilam kurtke na ebay z usa od sprzedawcy bioracego udzial w programie global shipping,mam pytanie do was dotyczace wysylki,W jaki sposob paczka jest dostarczana w Polsce?czy przejmuje ją kurier,czy poczta? z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam