anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zaginiona paczka z USA First Class Mail

Pisze do was z prośbą o pomoc.

Po pewnych perypetiach związanych z przesyłkami do Polski i USA zawsze wybieram opcje wysyłki Priority Mail International, już nigdy First Class bo te przesyłki potrafią ginąć... Jednak nie przez pomyłkę mój znajomy z USA wysłał mi paczkę first class mail no i oczywiście nie doszła już prawie miesiąc. 

Pisałem do poczty to mogę tylko złożyć skargę( i tak zrobiłem) a ponad to oni nie maja możliwości śledzenia paczki typu First Class Mail... czekam co mi odpiszą na skargę ale pewnie nic albo ze paczka zaginęła, przykro nam....

co ja mam zrobić w tej sprawie? Nie zależy mi na pieniądzach tylko na paczce i tym co było w środku ( dla laika wartość żadna zwykły scyzoryk i lusterko survivalowe) wartość paczki wpisana 5 USD! Czy oni na tej poczcie kradną po prostu nie ma nad tym żadnej kontroli?

Pozdrawiam,

NXSA

Wiadomość 1 z 4
ostatnia odpowiedź
3 ODPOW. 3

Odp.: Zaginiona paczka z USA First Class Mail

ona mogła poprostu nawet nie dolecieć do Polski, zaginąć gdzieś podrodze jeszcze w USA to po pierwsze, po drugie sam napisałeś, że w środku był scyzoryk czyli coś ostrego, a to jest niestety zabronione przez prawo pocztowe.

Niestety ale sortownie również skanują paczki, przesyłki pod względem bezpieczeństwa, i mogli podejrzaną paczkę zarekwirować, ale to są tylko moje podejrzenia

Wiadomość 2 z 4
ostatnia odpowiedź

Ja jestem bardziej przekonany, ze paczki przywlaszczaja sobie pracownicy poczty. Mnie spotkala tam sama sytuacja, paczka nadana First Class USPS, czekam od 22 pazdziernika i oczywiscie brak po niej sladu. 

W poczcie sa "wyjadacze", ktorzy jak widza, ze paczka nie jest monitorowana, to.... 

Prosty przyklad - babcia mojej dziewczyny poprawiala Jej kiecke (wartosc 200zl), po czym chciala odeslac poczta, bo nie mielismy czasu, zeby jechac 80km tylko po sukienke. "Miła" Pani w okienku namowila babcie na nadanie paczki listem zwyklym, nawet nie poleconym... Babcia nie byla swiadoma co to znaczy. Oczywiscie paczka nie dotarla, wiadomo co sie z nia stalo. 

Sic!!

Jak najdalej od poczty polskiej, a jesli juz to przesylki listem poleconym lub jakies monitorowane. 

Juz nie popelnie tego bledu i nastepnym razem bede bral Express Usps... 

Polska....... 

Wiadomość 3 z 4
ostatnia odpowiedź

możesz brać usps express tylko pamietaj, że ten rodzaj przesyłki dostarcza EMS, a u nas Pocztex, a to oznacza, że celnicy bardziej dokładniej sprawdzają niż Priority Mail i tu jest większe prawdopodobieństwo, że zapłacisz cło i VAT niż przy prority.

to nie jest prawdą, że listy wysłane przez USPS First Mail przywłaszczają sobie pracownicy poczty polskiej. Jakiś tam procent w ogule nie dolatuje do Polski.

Ty wiesz przez ile sortowni taka przesyłka przechodzi zamiast trafi do Warszawy

Wiadomość 4 z 4
ostatnia odpowiedź