19-01-2010 12:35
19-01-2010 13:43
19-01-2010 14:06
02-02-2010 10:00
26-01-2011 00:02
wiec tak. przesylka o ktorej mowa traktowana jest w polsce jako ekonomiczna. USPS nadaje numer tej przesylke i poki jest w USA mozna ja namierzyc. po opuszczeniu stanow jest nie do namierzenia bo jest to przesylka nierejestrowana (mimo nadania numeru). nawet przy odbiorze nic sie nie podpisuje.
i prawda jest taka za kazdy w polsce moze ja ukrasc.
ma numer, a jest nierejestrowana, zapytacie?
tak samo jak polskie listy polecone. maja numer, ale trafiaja do wora i kazdy z kolei nie jest pozniej rejestrowany.
tak samo priority mail int. w polsce listonosz czxy konwojent moze sobie ja przywlaszczyc i nikt nic nikomu nie udowodni, a to atrakcyjne przesylki, bo przy wysylce podaje sie co jest w srodku i jaka ma wartosc.
jest dodatkowa opcja ubezpieczenia przy wysylaniu tej przesylki. wtedy przynajmniej mozna odzyskac kase, a tak....
26-01-2011 00:09
jeszcze jedno. w zwiazku z tym ze podajemy zawartosc i wartosc zlodzieje wybieraja atrakcyjniejsze pudeleczka dla siebie.
przy wysylce jest mozliwosc doplaty do przesylki aby byla ona rejestrowana.
ale przy cenie podstawowej w granicach $13-$14 za small flat box rejestrowaqnie kosztuje dodatkowe $11.
wiecej szczegolow:
http://ircalc.usps.gov/
zaznaczcie ktores pudełko (small, medium or large) potem mozecie dodac dodatkowe uslugi klikajac ADD EXTRA SERVICES i wszystko widac jak na dłoni.