anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tracking z USPS kończy się na lotnisku w Warszawie

Zakupiłam torebkę w sklepie w USA. Przesyłka została nadana USPS dnia 11lutego.

Dostałam numer przesyłki abym mogła ją śledzić i wszystko szło dobrze do dnia 15 lutego kiedy to pojawiła się informacja :"Your item departed a transfer airport in Okecie, Warsaw, POLAND on February 15, 2015 at 5:12 pm. The item is currently in transit to the destination."

Od tego czasu nic. Cisza.

Sprawdzałam na stronie Pocztex-u i tam pisze tylko :

Nadanie przesyłki2015-02-11 02:07International Postal System
Wysłanie przesyłki2015-02-14 00:20

ISC LOS ANGELES CA (USPS)

Zero informacji, że jest w PL.

Dzwoniłam do Pocztex-u i chyba do urzedu celnego do działu przesyłek zagranicznych, ale tam powiedziano mi, że niemożliwe, że jest w Polsce, bo na lotniku może być max 3-4h, a potem idzie szybciutko do nich i oni tego samego dnia przekazują do dostarczenia.

Proszę napiszcie co mam teraz zrobić, bo boję się, że przesyłka zaginie.

Wiadomość 1 z 439
ostatnia odpowiedź
438 ODPOW. 438

Dot.: Tracking z USPS kończy się na lotnisku w Warszawie

Moja właśnie dotarła dziś status na USPS dalej się nie zmienił pokazuje że opuściła lotnisko. Przesszyłka nierejestrowana zaczynająca się na UM. Listonosz właśnie mi przyniósł paczke nie widać aby była otwierana. Także wierzcie że i wasza przyjdzie ja czekałem od grudnia na swoją 😄

Wiadomość 291 z 439
ostatnia odpowiedź

Ostatnio PP to znofu ryje dno 

Wygląda to tak że jakość usług się pogarsza tylko czaasmi jest lepiej .

Tam juz nie jest źle tam jest tragicznie.

Przypuszczalnie nie ma tam kto robić a magazyny (większe lub mniejsze) zalegają z paczkami które być może są czaasami "opracowywane - przytualne" przez samych pracowników.

Np list pol prio na terenie Polski i ani śladu.

Obawiam sie że lepiej nie będzie będzie jeszcze gorzej ... już dziś przesyłki "idą" 2-3 mieś a szykuje sie nam że będzie jak za PRLu paczka z USA do polski w zaledwie 6 mieś 

....

Wiadomość 292 z 439
ostatnia odpowiedź

Niestety, mam identyczną sytuację. Zakupiony w USA chyba 1 lutego produkt wylądował w Warszawie 15 lutego. Od tamtego czasu (mam Tracking number) nic się nie ruszyło. Cały czas status brzmi: In Transit.

Co mam robić, oprócz czekania? Do kogo dzwonić tutaj, w Polsce??? Do Urzędu celnego? Na lotnisko? Nie mam pojęcia.

Oczywiścei, paczka idzie przez USPS.

Wiadomość 293 z 439
ostatnia odpowiedź

Ostatnio to standart 

To co się dzieje na Poczcie Polskiej to tragedia.

Paczki i Listy Polecone Priorytetowe wew Kraju ida nawet tydzień ...

Myśle że na PP będzie coraz gorzej .

Zauważyłem też że przesyłki zaczęły ginac .... do tej pory to raczej się nie zdarzało ostatnio 2-3 diabli wzieli ...

Wiadomość 294 z 439
ostatnia odpowiedź

Moja paczka idzie z USA od 26.03.

08.04 była na okęciu

do dzisiaj tj 15.05 nikt nie potrafi jej znaleźć

https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction?tRef=fullpage&tLc=2&text28777=&tLabels=UJ049942824US

Poczta poinformowała mnie ze oni nie mają tej przesyłki, nigdy nie została zarejestrowana w systemie Poczty.

USPS poinformował, że paczkę przejęła Poczta Polska i tam trzeba składac reklamację. 

To jakiś matrix. 

Wiadomość 295 z 439
ostatnia odpowiedź

Wiadomość 296 z 439
ostatnia odpowiedź

a gdzie dzwonić ? ma ktoś numer do tego syfu komunistycznego?

Wiadomość 297 z 439
ostatnia odpowiedź

Wiadomość 298 z 439
ostatnia odpowiedź

Ostatnie coś się dzieje na PP prawdopodobnie ktoś tam masowo kradnie.

Nie sądzę aby to był jakiś przyadek przesyłki masową giną i to widać po stronie Polskiej

Nie wiem gdzie szukać przyczyn ? Może w zatrudninaiu chachłaków ?

Coś tu się mi nie podoba.

Na razie nie pozostaje nic jak natychmiast zgłaszać do PayPal.

Ale to nie jest rozwiązanie nie po to się kupuje aby znikały.

Wiadomość 299 z 439
ostatnia odpowiedź

I jeszcze kilka uwag.

Fakt dla przesyłek zagranicznych Poczta Polska to w pewnym sensie monopolista i w zasadzie to czarna dziura.

Faktem jest to że jest tam nie lepiej a gorzej, prawdziwe problemy zaczynają się w takich okresach jak teraz wakacje przed świętami.

Pewnie albo ludzie idą na urlop albo mają za dużo przesyłek.

I jest jak jest. Co do znikania pewnie jest tak że zatrudnia się w takich okresach (i nie tylko) i paczki - przesyłki giną no cóż taka przesyłka w żaden sposób nie "ewidencjonowana" kusi a jak widzimy (i wiemy) po wpisach nie tylko nie rejestrowane "znikają" ale i rejestrowane też. No bo kto tam za co odpowiada, parafrazując z MISA nie mamy Pana przesyłki i co Pan nam zrobi ? No nic.

Ja unikam PP bo trzeba to dziadostwo unikać kupujać za granicą nie mamy czesto wyjścia owszem czasem a przy wartościowych przesyłkach jest mozliwość (albo tylko jest taka możliwość) wysyłki kurierem, ale przy drobnicy to wiadomo bez sensu a przy ciut droższych przedmiotach czesto doprowadza do takiej ceny że nie ma sensu. Co innego przedmioty których nie kupimy w Polsce (np ja takie tylko kupuje za granicą, no chyba że jest też wyrażnie taniej - oczywiście uwzględniajać wysyłkę) no to tu nie mamy wyjścia.

Ostatnio dość nieźle funkcjonuje przypięty do niektórych ofert program wysyłki miedzynarodowej, no dotyczy to tylko produktów z UK i USA to jedno i dwa tanie to to nie jest (doliczają co popadnie) więc do ceny spokojnie doliczamy 25-35 % wliczjąc wysyłkę.

Ale czasem nie ma wyjścia albo cena jest tak atrakcyjna że nawet z tymi kosztami po prostu się opłąca.

Transport (ostatnio) idzie dość sprawnie i cała sprawa na ogół zamyka się w 2 tygodniach. (zobaczymy jak okres wakacyjny wpłynie na czas dostawy).

WIęc niestety trzeba kombinować .

Ja na ogół się nie pieprzę jak przesyłka z chin nie dociera w ciągu trzech tygodni roszczenie do PP, PP zajęcie się sprawą zajmuje na ogół od 2-3 tygodni i jeśli nie otrzymamy przesyłki w tym czasie dostajmy zwrot kasy. Chinczyki czasem się burzą ale ja na to w ogóle nie reaguje. 

Wiadomość 300 z 439
ostatnia odpowiedź