19-02-2015 11:16
Zakupiłam torebkę w sklepie w USA. Przesyłka została nadana USPS dnia 11lutego.
Dostałam numer przesyłki abym mogła ją śledzić i wszystko szło dobrze do dnia 15 lutego kiedy to pojawiła się informacja :"Your item departed a transfer airport in Okecie, Warsaw, POLAND on February 15, 2015 at 5:12 pm. The item is currently in transit to the destination."
Od tego czasu nic. Cisza.
Sprawdzałam na stronie Pocztex-u i tam pisze tylko :
Nadanie przesyłki | 2015-02-11 02:07 | International Postal System |
Wysłanie przesyłki | 2015-02-14 00:20 | ISC LOS ANGELES CA (USPS) |
Zero informacji, że jest w PL.
Dzwoniłam do Pocztex-u i chyba do urzedu celnego do działu przesyłek zagranicznych, ale tam powiedziano mi, że niemożliwe, że jest w Polsce, bo na lotniku może być max 3-4h, a potem idzie szybciutko do nich i oni tego samego dnia przekazują do dostarczenia.
Proszę napiszcie co mam teraz zrobić, bo boję się, że przesyłka zaginie.
17-01-2019 15:21
17-01-2019 15:57
18-01-2019 11:00
moja juz stoi na okęciu od 10 stycznia i nic sie nie zmienia.
18-01-2019 12:18
18-01-2019 14:22
Chuja moja nawet się nie zmienia od 21 grudnia departed z Nowego Yorku o 10;30pm i od tamtego czasu stoi co **bleep** przesyłka przepadła czy jak? Innym widze na okeciu pokazuje a moja jak stała 21 grudnia tak stoi
21-01-2019 23:22
23-01-2019 09:25
Na poczcie jest ostatni jakaś tragedia
Paczki giną albo są dostarczane z coraz większym opóźnieniem
Teraz to chyba 3 mieś +
Szczególnie te nie rejestrowane ..
Ale i te rej ....
Może trafiają do tego nowego centrum clenia i leaża na jakies ogromnej stercie...
Co jest mozliwe
Nie kombinowac wystepowac z roszczeniem PP
24-01-2019 09:53
jeśli numery waszej przesyłki zaczynają się na lierę U to się nastawcie, że nie dostaniecie przesyłki. To loteria z niewielką szansą. Ale zawsze jakaś szansa jest. Taki hazard z dreszczykiem niepewności, uda się lub nie uda.
Przesyłka z numerem na literę U, szczególnie jeśli nie jest to zwykły list (płaska koperta) tylko np. bąbelkowa koperta z jakąś wypukłą zawartością ma nikłe szanse, że dojdzie.
Szanse mają osoby czekające na przesyłki na literę L ub R, generalnie rejestrowane i polecone przesyłki. Chociaż w grudniu wysyłałem na terenie europy rejestrowaną i zaginęła. Znajomy czeka na przesyłkę z numerem zaczynającym się na RR i też odpowiedź Poczty Polskiej że zaginęła.
Moge coś tylko poradzić, z usług Poczty Polskiej nie korzystać, upewniać się 100 razy jak ktoś do was wysyła przesyłkę.
Z usług Poczty Polskiej korzystać tylko wtedy jak musicie wysłać jakąś urzędową sprawę, jakiś mandat itp, coś na czym wam do końca nie zależy ale zależy na potwierdzeniu, że wysłaliście (data stempla pocztowego na potwierdzeniu). Tak to właśnie wygląda i nie ma co się oszukiwać.
29-01-2019 08:37
29-01-2019 09:56
Dokładnie tego nie wiem
Ale z różnych stempelków na paczkach mogę stwierdzić (ale to zalezy jaki jest dostawca z terenu chin)
Ze są też firmy trzecie raz pamiętam naklejkę jakieś firmy bodaj Piotrków Trybunalski ?
No wiec trafia do sortowni PP tam to jest zagadka pewnie lezy na olbrzymiej stercie która jest przewalana...
Jak już wielokrotnie pisałem teraz sa olbrzymie opóźnienia i oceniam je na 1,5 do 2,5 mieś + Czasem w ogóle ginie ....
Nic się z tym nie zrobi bo się na to nie ma żadnego wpływy kontakt z pocztą w sprawie przesyłek rej a już tym bardziej nie rej nie ma sensu, w najlepszym przypadku odpiszą że ... reklamacje może składać ... nadawca.
Więc ja się nie kopie ... mija mieś ROSZCZENIE