anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Towar kupiony w stanach 30 dni i cisza ciąg dalszy

kemot001
Użytkownik
Parę dni temu założyłem wątek związany z zakupem karty muzycznej od użytkownika w Stanach która mimo upłynięcia 30 dni do mnie nie dotarła.
W końcu po moim mailu użytkownik który ją wystawiał odezwał się do mnie i twierdzi że wysłał już do mnie wcześniej kilka maili z zapytaniem co robić z uwagi na to że nie jest wstanie potwierdzić sprawności karty dźwiękowej którą mi sprzedał nie ma do tego odpowiedniego sprzętu !!! . (choć oczywiście w opisie było że jest "działająca i dopiero co wyciągnięta z komputera")
Przeorałem swoją skrzynkę i niestety nie znalazłem tych jego maili , sprawdziłem też jego obecne aukcję i mało tego że facet sprzedaje setki części komputerowych więc musi jakoś sprawdzać ich stan (przecie do tego wystarczy jakikolwiek komputer które on też czasem sprzedaje) mało tego !!! znalazłem dokładnie tą samą kartę którą mi sprzedał która jest ciągłe wystawiona z opisem że jest sprawna i działająca !!!
Napisałem mu grzecznie co myślę o tych jego tłumaczenia i poprosiłem o zwrot pieniędzy.
Od dwóch dni cisza i zastanawiam się co robić otwierać spór czy jeszcze poczekać na jego ruch.????
Wiadomość 1 z 5
ostatnia odpowiedź
4 ODPOW. 4

jabym już dawno otworzył spór i nie czekał na zapewnienia sprzedawcy, tym bardziej jeśli wysłał International First Mail, te niestety lubią ginąć - jest to odpowiednik naszej najzwyklejszej ekonomicznej
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 5
ostatnia odpowiedź

kemot001
Użytkownik
Dziękuję za szybką odpowiedź problem w tym że on tego w ogóle nie wysłał bo jak twierdzi nagle stracił pewność że działa i nie może sprawdzić i podobne dziwne tłumaczenia jak dla gościa który sprzedaje setki komputerowych części , podobno wysłał do mnie wiele maili co ma dalej robić ale ja żadnego nie dostałem .
Wysłałem mu dzisiaj krótkie ponaglenie ze względu na różnicę czasów (jest to w okolicach Los Angeles) tam jest teraz koło 3 nad ranem - czekam do ichniej 10 i jeśli nie będzie pieniędzy to otwieram spór na paypalu.
Jeszecze raz dziękuję za odpowiedź shaver_poland i po wszystkim napisze jak się to skończyło.
Wiadomość 3 z 5
ostatnia odpowiedź

kemot001
Użytkownik
kolejny update
Ponieważ ze strony sprzedawcy cisza to cóż było robić otworzyłem spór na paypalu i tyle , nie myślałem że kiedyś będę musiał się do uciec do takich metod ale trudno mi te pieniądze nie spadły z nieba więc nie zamierzam im odpuścić.
Wiadomość 4 z 5
ostatnia odpowiedź

kemot001
Użytkownik
Epilog
Po otwarciu sporu pieniądze wróciły na moje konto w ciągu 15 minut !!! i spór został zamknięty.
Sprzedawca napisał że przez jakiś czas go nie było i dlatego nie odpowiadał na moje maile i że nie rozumie dlaczego ktoś mi napisał że karty nie można sprawdzić , tym sposobem sprawa została zamknięta więc może było to wszystko ciągiem jakiś nieporozumień ale jak widać system sporów na paypalu działa bo wystarczyło jego otwarcie i sprawa się zakończyła pomyślnie dla mnie.
Wiadomość 5 z 5
ostatnia odpowiedź