30-01-2014 13:46
Witam,
Mam kilka pytań odnośnie statusu przesylki, zakupiłem na ebay w drodze licytacji telefon, dzień później został nadany, otrzymałem swój nr przewozowy.
Pytanie 1. Czy to normalne, że po wejściu w swój nr przewozowy jest wyświetlane:
Delivery package 1 of 2 a poniżej mam Delivery package 2 of 2
Pytanie 2. Dziś zmienił się status dolnego "Delivery package 2 of 2" na "delivered". Czy to normalne? Górny "Delivery package 1 of 2" ma status "in transit".
Pytanie 3. Jak wyglądają kolejne statusu? Jak wspomniałem w "package 2 of 2" mam "Delivered" i jestr "odajkowany" na zielono. A w "package 1 of 1" staus obecny to "Delivered to US Shipping Center-Delivered".
Pierwszy raz kupuje coś ze stanów, stąd takie pytanie, proszę o wyrozumiałość 🙂
30-01-2014 14:18
Jeszcze jedno pytanie, mam taką opcję wysylki:
Shipping service: International Priority Shipping
Jej status mogę śledzić wyłącznie na ebay, gdy chce sprawdzić na USPS to nie znajduje takiego numeru.
Numer nadania zaczyna się od: UPAAA czyli jest inny niż USPS.
30-01-2014 16:57
Czy ty kupiles przedmiot od sprzedawcy ktory jest zarejestrowany w Global Shipping Program?
Podaj numer aukcji i trackingu
30-01-2014 17:23
Tutaj znalazlem link do Twojego pytania.Mysle ze to pomoze
Jezeli chodzi o ta paczke to sie nie martw -Napewno dojdzie
Te pierwsze literki UPAAA oznaczaja firme kurierska w United Kingdom-mozesz wejsc na ich webside www.13-ten.com i tam sprawdzic gdzie jest przesylka. Jezeli nic tam nie zobaczysz to tez sie nie przejmuj nie ty pierwszy i nie ostatni masz ten problem
Tutaj wysylam ten link to prosze poczytac http://community.ebay.com/t5/Packaging-Shipping/The-tracking-no-of-my-parcel-is-started-with-UPAAA/q...
30-01-2014 21:08
Dzięki za pomoc.
Tak, kupiłem od sprzedawcy, który jest w tym programie, do kosztów przesyłki ($18) doliczono mi około $28 tytułem "import charges". Na stronie, którą podałeś po wpisaniu mojego tracking nr widnieje napis "not yet received at 13ten."
Będę informował jak zakończyła się sprawa.
30-01-2014 21:52
Pamietaj tylko ze w razie gdy jej nie otrzymasz to masz 45 dni do reklamacji.
04-02-2014 18:46
Zadałem pytanie ebay: jaka firma w Polsce dostarcza przesyłki w ramach programu global shiping.
Odpowiedź otrzymałem bardzo szybko, po 5h: przesyłka została przekazana do firmy InterPost co ważne zmienia ona swój numer nadania. W wiadomości od ebay od razu podali mój numer z panelu oraz nowy numer.
Czytając szybko przestraszyłem się, że to inPost 🙂 na szczęscie to INTER POST, jednak na ich stronie nie widzę możliwości śledzenia przesyłki. Czekam cierpliwie dalej.
09-02-2014 18:19
Otrzymałem przesyłkę!
Zamówiona 26 stycznia dotarła do mnie 6 lutego. Przesyłkę dostarczyło DHL.
Tak wyglądały poszczególne etapy:
Time and date | Place | Message |
Monday, Feb. 3, 2014 | N/A | In Transit with Destination Carrier |
Friday, Jan. 31, 2014 | N/A | Shipped from US Shipping Center to International Destination |
Thursday, Jan. 30, 2014 | N/A | Customs Documentation and Labeling |
Thursday, Jan. 30, 2014 | N/A | Processing at US Shipping Center |
Wednesday, Jan. 29, 2014 | ERLANGER, KY | Delivered to US Shipping Center-Delivered |
Wednesday, Jan. 29, 2014 | ERLANGER, KY | In Transit-Arrival at Post Office |
Wednesday, Jan. 29, 2014 | CINCINNATI, OH | In Transit-Processed through USPS Sort Facility |
Tuesday, Jan. 28, 2014 | LAS VEGAS, NV | In Transit-Depart USPS Sort Facility |
Monday, Jan. 27, 2014 | LAS VEGAS, NV | In Transit-Processed at USPS Origin Sort Facility |
Monday, Jan. 27, 2014 | LAS VEGAS, NV | In Transit-Dispatched to Sort Facility |
Monday, Jan. 27, 2014 | LAS VEGAS, NV | In Transit-Acceptance |