08-11-2015 16:50
Wylicytowałem rzadki model zegarka i tanio . Sprzedawca chciał anulować zakup i zwrócił kasę przez PayPal Ja odmówiłem anulowania aukcji . Czy Ebay pomoże ? Czy sprzedawcę czeka jakaś kara oprócz np Mojego negatywu. Zwrot kasy w 2 dni po zakończeniu aukcji Napisał ze zgubił zegarek. Niewierzę w to myślę że dostał lepszą ofertę po za Ebay. Proponowałem jakieś zadośćuczynienie , odmówił . Co teraz robić ? Sławek
09-11-2015 00:40
szkoda Twojego czasu i nerwów , nic z tym nie zrobisz , pozostaje Ci negatywny komentarz.
Kase oddał więc dla ebay temat zamknięty.
Pozdrawiam
09-11-2015 22:47
Jeśli zakup jest na ebay.pl
to sprzedawce i kupujacego obowiazują umowy kupno/ sprzedaz i obowiazek finalizacji itp. ALE TYLKO W PL
z zagranicy jest tak ze jak mu sie odwidzi sprzedaz - to poprostu nawet kase trzyma i oddaje po 6 tygodniach po sporze a wcale nie miał zamiaru nawet wysłać przesyłki do PL 😕
norma to zgubienie/ zniszczenie / zalanie /
(unikalny mis pluszowy LE przechowywany przez cały czas tylko w orginalnym kartonie ----> a potem nagle "zachlapany farbą olejną" nastepnie po próbie kupienia taniej ----)> zalany cały i odrazu wyrzucony na smieci bez fotek TYLKO zwrot kasy )
zgłoś do obsługi "naruszenie zasad" obserwuj czy ten sam zegarek nie pojawi się za np. 1 miesiąc
jesli towar jest unkalny to sie zadarza - ty wygrasz za 60 + wysyłka do PL = problem
a ktoś z kraju proponuje na konto bankowe 80 i tak po 2 dniach "towar uleg zgubieniu "