Royal Mail do Polski?

Witam,
Mam pytanie ile idzie royal mail do Polski i czy to jest dobry sposób? Chciałem jakimś kurierem np. DPD ale sprzedawca odpisał:
"DPD is not good to many items go missing with them.
Royal Mail = £5 GBP insured against loss
7 day return, but no returns if the seal is broken on the box due to fraud"
Nawet nie zaproponował innego kurierea.
Aukcja nr. 280430923779
CPU Itela ~Ł330 czyli drogi przedmiot. Nie wiem czy bezpiecznie wysłać tym "Royal Mail" (do Warszawy).

Pozdr.
Wiadomość 1 z 22
ostatnia odpowiedź
21 ODPOW. 21

Royal Mail do Polski?

skymanpl
Użytkownik
pisze mi ogolnie w szczegolowym opisie zamowienia ze czas trwania jakos 30 dni .i czas moze byc zmienny..wiec otwierac sprawe ?
Wiadomość 11 z 22
ostatnia odpowiedź

Royal Mail do Polski?

tak otwieraj, reszte masz na priva

jak piszesz na priva to nie zadawaj tu pytania ponownie
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 12 z 22
ostatnia odpowiedź

Royal Mail do Polski?

skymanpl
Użytkownik
kurde...nie bylo mnie nie mialem jak otworzyc tej 2 sprawy...nie ma sluchawek, kasa wyslana juz ...dobrze ze tylko 12 zeta ale sluchawek nie dostane pewnie..bo 2 miechy to przesada ;x
Wiadomość 13 z 22
ostatnia odpowiedź

Royal Mail do Polski?

Witam. Mam problem. Zakupiłem przedmiot z Anglii, Facecik mówi że wysłał paczkę przez Royal Mail (niestety), podobno 1st class. Nie wiem czy jest to przesyłka "Royal Mail International Signed for", co prawda otrzymałem od sprzedającego numer trackingowy, ale on działa tylko na stronie naszej polskiej poczty, na stronie RM wyświetla "Online tracking is not available for this service (...)" 21 paczka została nadala, a 22 przyjęli ją w Coventry Parcelforce i od tamtej pory nic się z nią nie dzieje. Jakie są szanse że ta paczka do mnei dojdzie?

Wiadomość 14 z 22
ostatnia odpowiedź

Royal Mail do Polski?

sprawdź tutaj http://www2.parcelforce.com/ z prawej strony masz track your parcel online

Wiadomość 15 z 22
ostatnia odpowiedź

Royal Mail do Polski?

na tej stronei wyświetla się "notTrackable"

Wiadomość 16 z 22
ostatnia odpowiedź

Royal Mail do Polski?

sprawa się ruszyła. po napisaniu maila do Royal Mail nagle w trackingu się wyświetliło "wyjście z obcego obszaru celnego"

Przy okazji spytam...
Jako że paczka idzie z Anglii, a kraje UE nie obejmuje cło, to czy w takim razie będę musiał płacić podatek?

Wiadomość 17 z 22
ostatnia odpowiedź

Royal Mail do Polski?

xD

Wiadomość 18 z 22
ostatnia odpowiedź

Royal Mail do Polski?

Ja nie przeprowadzam śledztwa jak sprzedawca wysłał tylko prosze o tracking number i on mi wyjeśnia jak i kiedy wysłał alezawsze robie swoje i otwieram spór o czasie

Wiadomość 19 z 22
ostatnia odpowiedź

Royal Mail do Polski?

Ja dostałem tracking number Odrazu
Wiadomość 20 z 22
ostatnia odpowiedź