Przesyłka z USA do Polski USPS

Zakupiłem 15 grudnia 2011 r przedmiot o wartości 30$ i został on wysłany 19 grudnia przesyłką o wartości 15$.

Moje pytanie brzmi kiedy mogę sie tego spodziewać czekam juz dosyć długo a tu nic,rozumiem że świeta ,ale nie przesadzajmy ,oto numer śledzenia :LJ63 6156 690U S -nic nie moge z niego wywnioskować ,jedynie datę wysyłki ,żadnych innych informacji nie ma .Mógłby ktoś powiedzieć (lepiej się w tym orientujecie) ,kiedy w tym okresie mogę się jej spodziewać ?

Czym ta przesylka dojdzie przez kuriera czy listonosza.

zależy mi na czasie bo to jest przerzutka rowerowa SRAM i nie moge jeździć na trenarzeże bez niej .Może ktoś się orientuje w którym kraju sie ona znajduje ? lub mieście ?

Wiadomość 1 z 13
ostatnia odpowiedź
12 ODPOW. 12

Sprzedawca nie wyslal. Zawiadomil tylko poczte ze wysle.

Wygenerowal nalepke na Internecie i zaplacil ale, z jakiegos powodu, nie dostarczyl przesylki do okienka albo poczta zagubila przy okienku.

Tak czy inaczej radze otworzyc spor bo termin mija....jesli juz nie minal

Wiadomość 2 z 13
ostatnia odpowiedź

tam mozesz jeszcze zaznaczyc okienko , wpisac nazwisko i imie i email a przysla dodatkowe info

"You may request that the additional information be retrieved from the archives, and that we send you an e-mail when this retrieval is complete. Requests to retrieve additional information are generally processed within four hours. This information will remain online for 30 days.

I would like to receive notification on this request"

Wiadomość 3 z 13
ostatnia odpowiedź

ebajer on nie może już otworzyć sporu, bo ma tylko 45 dni, ostatnim dniem na otwarcie sporu był 28 styczeń

możesz tylko wystawić nega, ostatnim dniem na wystawienie opinii jest 14 luty (masz równo 60 dni)

zwrotnego nie dostaniesz, bo sprzedawcy na ebayu mogą wystawiać tylko pozytywy 🙂

Wiadomość 4 z 13
ostatnia odpowiedź

wyjsciem moze byc zawiadomienie sprzedawcy o checi wystawienia negatywnej opini.

Niektorym, szczegolnie super sprzedawcom zalezy na braku negatywow bo to wiaze sie z miesieczna premia.

Wiadomość 5 z 13
ostatnia odpowiedź

A jest jeszcze możliwość odzyskania tej przesyłki ,mogę sie jakoś skontaktować z pocztą z kim kolwiek aby nabyć jakich kolwiek informacji ?Tak na dobrą sprawę negatyw mi nic nie daje ,sprzedawca wydaje sie bardzo miły odpowiada na moje pytania ,wątpliwości z upływem 15 min.Dziękuje chłopaki za odpowiedzi ,co mogę zrobić termin sporu minął ,byłem przekonany ,że przesyłka dojdzie do kilku dni ,ale widzę przeliczyłem się .Jak odzyskać piniądzę ?CO MOGĘ JESZCZE ZROBIĆ NEGATYW JAK WSPOMNIAŁEM NIE RATUJE A JA ANI PRZERZUTKI ANI KASY ANI TRENINGU !!!!

Wiadomość 6 z 13
ostatnia odpowiedź

negatyw wystawiony ,czekam na reakcję ,i odpowiedź

Wiadomość 7 z 13
ostatnia odpowiedź

Reakcja natychmiastowa ,sprzedający zwrócił pieniądze i po aferze póki co DZIĘKUJE ZA RADY .Swoją drogą co mógł oznaczać tak szybki zwrot pieniędzy -może rzeczywiście przesyłka niezostała wysłana ,nie wiem .Wydawał sie uczciwy prawie 10000 komentarzy w tym 3 negatywy i około 40 neutralnych do tego jak wspomniałem zaskakująco szybkie odpowiedzi-jakby siedział non stop.Właśnie odpisał że przedmiot zaginął na poczcie i za wystawienie negatywnego komentarza wypłaci mi mniej kasy ,dokładnie o 1,26$ mniej na moim koncie -jakoś przerzyje i cięszę sie że sprawa rozwiązana

Wiadomość 8 z 13
ostatnia odpowiedź

Powiem Ci, jak to widzę z punktu widzenia Sprzedającego.

Dostał kasę, przedmiot wysłał, pewnie zagubiła go poczta a negatyw zarobił on.

Może reklamować przesyłkę i wyszarpać zwrot pieniędzy z poczty, a ma na koncie negatywa (moim zdaniem nie do końca słusznego) i brak kasy, bo w końcu Ci zwrócił a sam musi czekać do końca postępowania reklamacyjnego.

Powinno się to rozwiązać tak: zgłaszasz po jakimś czasie (dajmy na to, 2 tygodnie w wypadku priorytetu i miech w wypadku przesyłki ekonomicznej) że nie masz przedmiotu, Sprzedający rozpoczyna na poczcie procedurę reklamacji zaginionej przesyłki, czekacie jeszcze np. tydzień i jeśli nadal nie ma, to zwraca Ci całość kasy a sam czeka na efekt reklamacji.

Winną stroną jest więc przewoźnik, a nie - Sprzedający.

Sam szczerze żałuję, że nie ma już możliwości odwetowych komentarzy ze strony Sprzedających. Bo niektóre byłyby baaaardzo zasłużone.

Wiadomość 9 z 13
ostatnia odpowiedź

Nie jestem pewien czy jeszcze ale negatywa mozna bylo kiedys wycofac. Odbywalo to sie za posrednictwem Ebay i za obopolna zgoda stron. Negatyw zostawal ale nie wplywal na punktacje.

Warto poszukac w centrum bezpieczenstwa bo sprzedawca faktycznie na niego nie zasluzyl.

Mogles mu wpierw tylko zaznaczyc ze zamierzasz wystawic negatywa....

Wiadomość 10 z 13
ostatnia odpowiedź