09-02-2012 13:50
Zakupiłem 15 grudnia 2011 r przedmiot o wartości 30$ i został on wysłany 19 grudnia przesyłką o wartości 15$.
Moje pytanie brzmi kiedy mogę sie tego spodziewać czekam juz dosyć długo a tu nic,rozumiem że świeta ,ale nie przesadzajmy ,oto numer śledzenia :LJ63 6156 690U S -nic nie moge z niego wywnioskować ,jedynie datę wysyłki ,żadnych innych informacji nie ma .Mógłby ktoś powiedzieć (lepiej się w tym orientujecie) ,kiedy w tym okresie mogę się jej spodziewać ?
Czym ta przesylka dojdzie przez kuriera czy listonosza.
zależy mi na czasie bo to jest przerzutka rowerowa SRAM i nie moge jeździć na trenarzeże bez niej .Może ktoś się orientuje w którym kraju sie ona znajduje ? lub mieście ?
15-02-2012 12:52
Tak w ramach ciekawostki.
W życiu nie miałem tylu problemów z Kupującymi, co z... ludźmi z własnego kraju.
a)
Licytują, nie płacą.
b)
Licytują, wygrywają, kilkanaście sekund po zakupie prośba o anulowanie transakcji.
c)
Nie zdają sobie (chyba?) sprawy, iż w wypadku wybrania przesyłki z dalekiego kraju przedmiot może iść znacznie dłużej niż nadany w Polsce.
d)
Za wszelkie szkody/opóźnienia winią Sprzedającego, zamiast skierować swoją złość na przewoźnika.
Ciekaw jestem, ilu Sprzedających z Polski ma zablokowane wysyłanie do ludzi z własnej ojczyzny - to tak swoją drogą 🙂
I tak, negatyw można anulować, ale Sprzedający nie zawsze korzysta z tej opcji (bo na to musi zgodzić się Kupujący, a jak ktoś był wściekły czy rozczarowany, to chyba nie ma co się o łaskę prosić).
Na miejscu Autora, sam wypełniłbym formularz zmiany komentarza (lub jego anulowania). Ja profilaktycznie dorzuciłem już go do czarnej listy - to tak na marginesie.
🙂
17-02-2012 18:20
ostatecznie zmieniłem na neutrala ,i nie wiem skąd to oburzenie ,został ostrzerzony o negatywie ,po czym zanim przeczytał tę wiadomość przelał jednak całą należność ,poprostu spadł kurs ,wiedocznie stąd ta różnica.
Na marginesie w nosie mam to że jestem na twojej czarnej liście ,a to że paczka szła 2msc i ostatecznie nie doszła ,niedostałem innych informacji na jej temat oprócz daty wysyłki ,to był powód do nerwów ,bo 45$ piechotą nie chodzi ,chyba że tobie sie przelewa to podziel się z innymi .
PRZECZYTAJ UWAŻNIE TEMAT ZANIM NAPISZESZ BZDURY i tak twój post nic tu nowego nie wniusł !!!
DO ZAMKNIĘCIA !
17-02-2012 19:31
Niepotrzebnie się ciskasz. Nie atakuję Ciebie bynajmniej - opisuję jedynie jak to wygląda z punktu widzenia sprzedającego - najłatwiej oczywiście założyć, że to on jest winny.
Twoja reakcja utwierdza mnie jednak tylko w przekonaniu, że nie warto być Twoim kontrahentem. Wot i wsio. No offence.
🙂
Sam napisałeś, że gość był OK, odpisywał na maile szybko i starał się wyjaśnić sytuację. A zmiany komentarza winszuję - przynajmniej wyciągasz wnioski. Zawsze to jakaś pociecha 😉
Pozdrawiam!