Pare pytan

Witam, poraz pierwszy kupuje na ebay i nie chcialbym popelnic jakiegos glupiego bledu na starcie, a wiec do rzeczy.

1. Czy bez zweryfikowania konta na paypalu moge kupic produkt na ebay ktory kosztuje 170 dolarow? Czy w razie jakichkolwiek utrudnien/oszukania mnie moge dostac wtedy zwrot pieniedzy?

2. Kupuje produkt na ebayu ktory kosztuje 170 dolarow czyli jakies 510zl, do tego dochodzi koszt przesylki i niewiem czy tez vat 22%. Musze przelac z mojego konta bankowego na konto paypal tylko te 510 zl czy samemu obliczyc ile by wyszlo z vatem i kosztem przesylki? Czy te oplaty sa pobierane dopiero w czasie odbioru?

3.Czy moge kupowac produkty na ebay.com ktorych nie ma na ebay.pl i placic z paypal.pl ?

Od razu przepraszam za glupie pytania ale naprawde jestem w tym wszystkim zielony 🙂
Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Pare pytan

1. bez zweryfikowanego konta paypal prawdopodobnie nie bedziesz w stanie zalicytowac lub kupic na auykcji za granicznej. poza tym, masz 0 opinii a sprzedawcy czesto blokuja takich uzytkownikow
2. jesli sie nie myle, taryfy celne sa rozne i to czy i ile zaplacisz zalezy od tego, co kupujesz - poczytaj troche forum to dowiesz sie wiecej. czy wiesz juz ile wynosza koszty wysylki i czy sprzedawca wogole wysyla do polski? jesli nie, to zanim kupisz, zapytaj go. koszty wysylki doliczas do kosztu przedmiotu i tyle musisz przelac na paypal. oplaty celne i ew. vat placisz przy odbiorze
3. tak - paypal przeliczy przelane przez ciebie na konto paypal zlotowki na dolaty lub inna walute w ktorej wystawiony jest przedmiot
Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź