01-12-2016 13:46
Hej
Mam pytanko.
Kupiłam trzy dni temu zestaw dvd blu ray za kwote $94,99 z wysyłką to razem $114,98. Jak kupowałam to nie nie pisało, że mogą obejmować usługi celne. Firma wysyłkowa do której została zgłoszona paczka to Aramex. Paczka jest jeszcze w Nowym Yorku i została zgłoszona przez tamtejszy urzad pocztowy. Waga paczki to 1,1 kg. Z strony sledzenia nr przesyłek trackingonline.ru wynika, że paczke dostarczy najprawdopodobniej DHL. Moje pytanie jest takie. Czy paczka może zostać trafić do urzędu celnego i jak dojdzie do zatrzymania to co mam zrobić ? Pierwszy raz kupuje na ebay wydanie dvd blu ray. Juz kiedys raz robiłam zakupy z USA przez ebay i to byly karty i razem z wysyłką kosztowały $21. Tutaj troche juz sie obawiam., Proszę o porade. Dziękuje za kolejny za odp.
01-12-2016 22:42
Malo prawdopodobne aby doszlo do kontroli celnej ale jesli dojdzie to urzad celny przysle ci informacje co potrzebuja.
Wydruk z aukcji starczy
02-12-2016 05:48
Oby, ale tak czy siak bede musiała zaplacic podatek vat 23 % , bo juz wczoraj caly internet przejrzalam i czytalam o przesyłkach. Clo mnie prawdopodobnie ominie, bo paczki do 150 EuR wartosci przechodza bez cla tylko podatek vat trzeba placic, no trudno.
08-12-2016 08:06
Proszę o pilne udzielenie porady lub opinii
Juz od wczoraj moja paczka jest juz w Polsce, ale zastanawia mnie jedno czy przeszla przez urzad celny, bo w trackingu nie pisze nic, tylko od razu trafiła do urzedu pocztowego po 21 a dzisiaj o 6 rano ponowne trafiła do urzedu. To kontynuacja tematu przeze mnie rozpoczeta u gógry. To jest historia trackingu:
08-12-2016 08:57
a jeszcze godzine temu dodano to