anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paczka dotarła bez całej zawartości, druga paczka w drodze, co z Vatem?

Witam!

Kupiłam od chińskiego sprzedawcy suknię ślubną wraz z halką, bolerkiem i welonem. Paczka zatrzymana została w UC, zapłaciłam vat w wysokości 110zł. Niestety okazało się, że brakuje halki - druga paczka została wysłana do Polski. Na dokumencie w UC nie zaznaczyłam, że w paczce ma być halka bo sądziłam, że jest wszyta w suknię. Co zrobię jeśli UC zatrzyma paczkę? Muszę zapłacić podatek vat drugi raz? A jeśli tak to od jakiej kwoty? Posiadam potwierdzenie zapłaty za wszystkie przedmioty razem - 500zł, który dostarczyłam za pierwszym razem. Waga drugiej paczki jest dość spora - 1,68kg. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i info w tej sprawie.
Wiadomość 1 z 5
ostatnia odpowiedź
4 ODPOW. 4

UC cli tylko to co jest faktycznie w paczce (otwieraja paczke, nie sugeruja sie opisem lub rachunkami) i 110zł zaplacilas za to co bylo w paczce.

Druga paczka to calkiem inna historia i za nia tez zaplacisz tylko za to co bedzie wewnatrz
Wiadomość 2 z 5
ostatnia odpowiedź

Paczka nie była wcale ruszana, oryginalna folia EMSu nie ruszona i vat zapłaciłam od całej kwoty zakupu.
Wiadomość 3 z 5
ostatnia odpowiedź

zadzwon do UC i wyjasnij w czym rzecz i jak nie pomoze to oficjalnie odwolaj sie. na druku jest napisane jak to zrobic.
Wiadomość 4 z 5
ostatnia odpowiedź

Paczuszka dotarła w ciągu tygodnia, bezpośrednio do mnie do domu. Obyło się bez tłumaczeń i problemów 🙂 Została tylko otwierana ale pewnie panowie celnicy nie wiedzieli co to jest i do czego służy 😛
Wiadomość 5 z 5
ostatnia odpowiedź