26-06-2018 21:29
Witam, jako że jestem tutaj początkująca..to pewnie będę tutaj często zaglądać dlatego na obecną chwilę..chciałabym uzyskać odpowiedzi na powyższy temat..czyli np: Standard International Shipping. Czy ten rodzaj wysyłki można śledzić..od początku do samego końca ? z góry dziękuję za odpowiedzi 😉
27-06-2018 03:45
mozna sledzic od poczatku do konca
27-06-2018 11:57
Dziękuję;) a czy sprzedawca..z jakiego kolwiek kraju, otrzymuje potwierdzenie że przesyłka została doręczona ?
27-06-2018 23:05
o ile wiem to zawiadomienie otrzymuje w USA gdy wysyla uzywajac ebayowskiego Global Shipping Program. Gdy ma zaznaczone oczywiscie ze chce otrzymywac zawiadomiena. Gdy wysyla inaczej to musi sprawdzic chyba ze wysyla poczta i zaznaczy ze chce otrzymywac zawiadomienia. Malo kto z tego korzysta bo przy wiekszej sprzedazy wywoluje to nawal email.
28-06-2018 15:25
GSP to jeden z gorszych form wysyłek na pewno drogi. (cztaj płacisz dużo)
Owszem monitorowanie jest ale na terenie Polski dostarcza InPost a tu już obsługa jest średnia.
Nawet bardzo średnia. Ostatnio mi np kurier porzucił (zostawił) przesyłkę pod drzwiami i stwierdził że to jest OK.
Przesyłka porzucona znaczy doręczona.
Ale do rzeczy.
Jeśli z Japonii to jak z każdego kraju są te monitorowane i nie monitorowane oczywiscie te monitorowane są droższe
Oczywiście wszystko zależy za ile się kupuje i ile to kosztuje oraz koszty przesyłki.
A o to już trzeba pytać sprzedawcę ....
Jeśli jest kumaty i dogadany to można z nim dojść do porozumienia.
Czyli zasada pytać sprawdzać i ustalać., najkorzystniejszy sposób dla siebie transportu.
08-07-2018 17:02
Witam, czy jeśli np wysyłka jest darmowa..lub nawet płatna, to czy przy odbiorze przesyłki ponoszę jeszcze jakieś dodatkowe koszty ? np: cło itd ?