anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

POMOCY!!! przelew międzynarodowy-jak??

Witam!
Po raz pierwszy kupiłam na eBay'u przedmiot, mianowicie kolczyki...i tak: dostałm dane do przelewu tj: numer IBAN, SWIFT...numer banku, numer konta, nazwe sprzedawcy...
Tylko problem w tym że nie umiem dokonać przelewu międzynarodowego..:(
Posiadam internetowe konto w PEKAO SA i jakoś mi nie wychodzi wykonanie takiej operacji:( Proszę o pomoc doświadczonych kontrahentów 🙂

Czy tam gdzie jest miejsce na wpisanie numeru konta to mam wpisać tylko IBAN z tym przedrostkiem DE (bo pieniądze mam wysłać na konto w DEUTSCHE BANK NURNBERG) i kiedy tak właśnie robię pojawia się informacja że podany numer konta jest nieproawidłowy 😞

Z góry dziękuję za pomoc:)
Wiadomość 1 z 15
ostatnia odpowiedź
14 ODPOW. 14

prościej i szybciej będzie jak się zarejestrujesz na PayPal'u i zrobisz przelew ze swojego konta na PayPal przy użyciu zakładki wpłać. (Twój kontrahent PP realizuje to nie ma problemu)

Jeśli zapłacisz przelewem w razie zaginięcia przesyłki kasy nie odzyskasz, ebay wogule nie pomoże.

a wracając do konta musi Ci podać konto do przelewów zagranicznych, zapewne podał ale to swoje ale krajowe, które obowiązuje na terenie Niemiec
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 15
ostatnia odpowiedź

Dane jakie dostałam to tylko coś takiego:
Account-Owner: S. Braunert
Account-Nr.: 749110300
BLZ: 76070024
Bank: Deutsche Bank Nürnberg
IBAN: DE03760700240749110300
BIC/SWIFT: DEUTDEDB760

nic więcej..:( i nie bardzo wiem co z tym zrobić..

A na PayPal się raczej nie kwalifikuję, gdyż nie dysponuję kartą ani VISA ani MasterCadr 😐

muszę jakoś sobie poradzić ze zwykłym przelewem bankowym..niesety:)

Dzięki za pomoc:)
Wiadomość 3 z 15
ostatnia odpowiedź

A na PayPal się raczej nie kwalifikuję, gdyż nie dysponuję kartą ani VISA ani MasterCadr
Ja pierwszych 10 zakupów zrobiłem bez udziału karty AMEN
pozdrawiam i poczytaj forum
http://forums.ebay.pl/forum.jspa?forumID=500000003
.
Wiadomość 4 z 15
ostatnia odpowiedź

ależ nikt Ci nie karze dodawać karty. Rejestrujesz się i wpłacasz tak jak napisałem w poście.

Zadzwoń do banku, tu raczej nikt nie pomoże.
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
Wiadomość 5 z 15
ostatnia odpowiedź

powinno byc:
Ja pierwszych 10 zakupów zrobiłem bez udziału karty a płaciłem poprzez paypal i nadal TYLKO TAK PŁACE, tylko teraz mam dodaną karte dla wygody i żeby móc sprzedawac. Rób tak jak radzą starsi (shaver poland wiele razy mi pomógł i Dzięki Mu za to):-)
Wiadomość 6 z 15
ostatnia odpowiedź

simka11
Użytkownik
przelew miedzynarodowy jest prosty.
1.w miejscu gdzie jest napisane jaki to przelew wstawiasz-zagraniczny

potem jest z górki ponieważ komp.sam pokazuje gdzie co masz wpisać.
potrzebny jest tylko nr IBAN i ten drugi,i jeszcze nazwisko
Wiadomość 7 z 15
ostatnia odpowiedź

ale nie we wszystkich bankach można realizować przelewy zagraniczne, bank PKO SA do nich nie należy, w necie nie można, w placówce tak

i ten drugi czyli SWIFT
Wiadomość 8 z 15
ostatnia odpowiedź

... i opłaty związane z wykonaniem przelewu zagranicznego.
Wiadomość 9 z 15
ostatnia odpowiedź

przelew miedzynarodowy jest prosty.
simka- proste to jest płacenie poprzez paypal (często to robie oglądając jednocześnie film w TV)
pozdrawiam
Wiadomość 10 z 15
ostatnia odpowiedź