01-06-2011 19:02
Zapłaciłem za wzmacniacz na amerykańskim eBayu przelewem, bo sprzedający nie akceptował Paypala. Kontakt się urwał na e-mailu, że towar będzie wysłany następnego dnia. Otworzyłem spór, na który sprzedający nie zareagował. Zgłosiłem sprawę do eBay Customer Support tzw. "Escalating claim to CS" - otrzymałem odpowiedź, że nic nie mogą zrobić, w szczególności zwrócić pieniędzy, bo płatność przelewem nie podlega ochronie eBaya.
No i teraz mam gruby kłopot, bo nie mam pojęcia w jaki sposób próbować odzyskać te pieniądze? Przy zakupie w Polsce sprawę bym zgłosił na policję i po jakimś czasie, po karnej sprawie sądowej, pieniądze bym odzyskał. Ale jak to wyegzekwować od sprzedawcy z USA? Nie wiem - może mi ktoś pomóc???
02-06-2011 21:18
To że ,,Kontakt się urwał na e-mailu, że towar będzie wysłany następnego dnia" o niczym nie świadczy wzmacniacz może zostanie wysłany, ale czarno to widze no bo jeśli zapłaciłeś przelewem to nic oprócz negatywa dla sprzedawcy zrobic nie możesz . Jak masz wypadek autem to czy zrezygnujesz z wsiadana za kółko? Przy następnym zakupie płac TYLKO poprzez paypal. Nie gniewaj się na ebay czy paypal bo to Ty popełniłeś błąd płacąc przelewem.
06-06-2011 15:46
No wlasnie.
Przykro to mowic, ale kasa prawdopodobnie jest stracona jesli nie placiles PayPalem.