05-08-2012 12:25
Witam !
Mam pytanie, dnia 31.07 zamówiłem i zapłaciłem przez PayPal koszulkę koszykarza Derrick'a Rose'a. 01.08 dostałem wiadomość , że paczka została wysłana. Lecz co mnie zdziwiło Szacowany czas realizacji to 17.08 - 23.08,2012. Nie rozumiem czemu tak długo. Na internecie czytałem , że ta przesyłka idzie od 3 do 5 dni. Czy mógłby mi ktośmi to wytłumaczyć. Z góry dziękuję.
07-08-2012 10:39
jaka konkretnie usluge wysylkowa oferowal sprzedawca i za jaka zaplaciles?
gdy otrzymasz, sprawdz, czy na przesylce bedzie podany koszt wysylki i jesli bedzie znaczaco nizszy niz to, za co zaplaciles, wystaw nizsza ocene szczegolowa za koszt wysylki
ALE pamietaj, ze koszt wysylki, za ktory placisz to NIE TYLKO koszt konkretnej uslugi, ale takze koszt pakowania, materialow i tzw. obslugi przesylki
07-08-2012 14:55
Royal Mail International Signed-for, pytałem się go szczegółowo i napisał , że Airmailem. koszt 7.99 funta.
08-08-2012 12:44
wg http://www.royalmail.com/delivery/delivery-options-international/international-signed/prices
International Signed For™ costs just £5.15 plus the Airmail or Surface Mail postage price. The exact price will depend on where the item is going (the geographic postal zone) and the type of mail item you’re sending (letters, small packets or printed papers).
+ Overseas tracking for Austria, Belgium, Bulgaria, Canada, Czech Republic, Denmark, Ireland, Finland, France, Germany, Gibralta, Hong Kong, Hungary, Japan, Luxembourg, Malta, Netherlands, New Zealand, Poland, Portugal, Romania, Singapore, Slovakia, Slovenia, Sweden, Switzerland and USA.
wiec niech Ci poda nr do sledzenia przesylki abys mogl sprawdzic gdzie sie znajduje
08-08-2012 17:41
coś kręcisz, bo z aukcji wynika, że wysyła Royal Mail International Signed for, jesli tak, to jak napisał pogues2005 niech Ci poda tracking
ale uwaga to dostarcza kurier GLS czyli dzwonisz do swojego oddziału i podajesz numer RJ tu 9 cyfr GB i oni podadzą numer do śledzenia GLS
nie dzwoń na ogólnodostępną infolinię kuriera, bo oni gie gie za przeproszeniem wiedzą ; )
jesli natomiast przesyłka przyjdzie jednak Airmail Small Packets to ona nie ma trackingu i to dostarcza poczta
ale koszulka mega zarąbista 😄
09-08-2012 00:34
Generalnie podczas kupowania i płacenia w systemie PayPal za przedmiot zaznaczyłem Signed-for , ale kilka dni temu gdy poprosilem o tracking number napisał mi , że jest to dodatkowa opłata chyba 12.99 funta i że wysłał airmailem.
09-08-2012 18:23
co on pitoli, przecież sam zaznaczył, że wysyłka signed for 7,99 funta, ma przecież jeszcze Airsure za 9,99 funta
jeśli zapłaciłeś za przesyłkę signed for (czyli nasza R) a nie otrzymasz jej tą metodą płatności to możesz spokojnie wystawić negatywa jak chcesz, innego komentarza jak pozytyw od sprzedającego nie otrzymasz
ja bym na Twoim miejscu napewno walnął nega, nie po to płacę za przesyłkę rejestrowaną aby otrzymać airmailem lub airsurem 😄
skoro wysłał airmail to listonosz wrzuci do skrzynki, a ponieważ jesteś nowy to masz 45 dni od momentu kliknięcia kup teraz na otwarcie sporu, aby serwis zwrócił wpłaconą kasę, gdyby się okazało, że przesyłka nie dojdzie
09-08-2012 21:34
Shipping
Please see the bottom of the auction for our shipping methods. Most orders ship out approx 10 working days after we receive your cleared payment unless your item is a pre-order. Transit time once sent depends on your shipping method and location in the world. Orders outside the UK usually take between 25-30 working days depending on where you are in the world. Orders outside the U.K will be sent Airmail signed for. Tracking is available at £12.99 per item. Tracking to Italy is £32.99 per item. Tracking to Australia & America is unavailable
Wyrażnie napisane. Nei wiem może cos źle rozumiem.
09-08-2012 21:34
Jest napisane na stronie tej koszulki na dole
09-08-2012 21:36
http://www.ebay.pl/itm/200786531735?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649