- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
11-09-2021 15:55
Czy Firma eBay jest zarejestrowana w systemie IOSS? jeśli tak to proszę podać numer. Jeżeli nie otrzymam numeru IOSS sprawę kieruję do Prokuratury Rejonowej oraz prowadzę śledztwo dziennikarskie.
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.
Zaakceptowane rozwiązania
Czy Firma eBay jest zarejestrowana w systemie IOSS
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
11-09-2021 17:31
To jest numer rejestracji podatkowej. Opłaciłem podatek Vat. Mam na to dokumenty. Każą mi jeszcze raz zapłacić ten podatek bo sprzedawca złożył fałszywe oświadczenie, że nie zapłaciłem podatku rejestrowanego w systemie IOSS. Po opłaceniu przeze mnie podatku Vat , sprzedawca dostał numer IOSS (IM2760000742), który powinien wprowadzić w deklaracji celnej. Nie uczynił tego i wprowadził w błąd urzędników (na podstawie opisu deklaracji celnej), że ja takiego podatku nie opłaciłem. W związku z tym nie mogę otrzymać kupionego przedmiotu.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
11-09-2021 16:39 — edytowano 11-09-2021 16:41
co to jest IOSS? Jesli jest to numer jest na ebay.com pod dane firmy
About eBay: Company Info, News, Careers, Investor Relations (ebayinc.com)
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
11-09-2021 17:31
To jest numer rejestracji podatkowej. Opłaciłem podatek Vat. Mam na to dokumenty. Każą mi jeszcze raz zapłacić ten podatek bo sprzedawca złożył fałszywe oświadczenie, że nie zapłaciłem podatku rejestrowanego w systemie IOSS. Po opłaceniu przeze mnie podatku Vat , sprzedawca dostał numer IOSS (IM2760000742), który powinien wprowadzić w deklaracji celnej. Nie uczynił tego i wprowadził w błąd urzędników (na podstawie opisu deklaracji celnej), że ja takiego podatku nie opłaciłem. W związku z tym nie mogę otrzymać kupionego przedmiotu.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
14-09-2021 17:45 — edytowano 14-09-2021 17:45
Ze strony UK ale polecam https://www.ebay.co.uk/help/listings/default/vat-obligations-uk-eu?id=4650 +
punkt
I paid VAT twice. What should I do if eBay charged VAT on my order and then the shipping carrier charged import VAT on delivery?
In cases where you are charged VAT a second time by the carrier, you can provide proof of overpayment by uploading a copy of the shipping carrier invoice along with evidence of payment. eBay will then issue a refund of the VAT collected by eBay at checkout.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
13-10-2021 09:26
z...nofu jakiś wał 🙂
A co ty chcesz zrobić ebay 🙂