Zakupy z UK przez GSP

Mam pytanie. Zamówiłem przedmiot z UK który został dostarczony Hermesem do Global Shipping Center 3 września. Przez 3 tygodnie była cisza i dopiero 24 września przesyłka została tam przeprocesowana i wysłana dalej. Dostałem link do trackyourparcel.eu gdzie jest numer śledzenia z DPD. Obecnie widnieje tam sam status o utworzeniu etykiety. Rozumiem że teraz przesyłka idzie czymś do Polski i tam zostanie przejęta przez DPD? Bo na trackyourparcel.eu ostatni status mam z 24 września że przesyłka została wysłana do kraju docelowego.

Wiadomość 1 z 4
ostatnia odpowiedź
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania

Zakupy z UK przez GSP

Przesyłka dotarła 30 września, czyli w miarę szybko po opuszczeniu Global Shipping Center (Z Holandii szła już przez DPD). Niestety nie wiedząc czemu przeleżała tam aż 3 tygodnie. Jedyny plus tego wszystkiego to eBay zrobił zwrot kosztów po upływie przewidywanego terminu dostawy który był 14 września.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Wiadomość 3 z 4
ostatnia odpowiedź
3 ODPOW. 3

Zakupy z UK przez GSP

W moim przypadku przesylki z gsp nadane na polski adres dostarcza zawsze dpd ; rzeczywiscie czasem dlugo nie aktualizauja statusu w trackingu i dopiero dzien przed dostawa najczesciej przesylaja smsa a potem kolejnego w dniu doreczenia.

Wiadomość 2 z 4
ostatnia odpowiedź

Zakupy z UK przez GSP

Przesyłka dotarła 30 września, czyli w miarę szybko po opuszczeniu Global Shipping Center (Z Holandii szła już przez DPD). Niestety nie wiedząc czemu przeleżała tam aż 3 tygodnie. Jedyny plus tego wszystkiego to eBay zrobił zwrot kosztów po upływie przewidywanego terminu dostawy który był 14 września.

Wiadomość 3 z 4
ostatnia odpowiedź

Zakupy z UK przez GSP

Ja to już dawno bym złożył spór ... nie wiem na co ludzie czekają ?

Wiadomość 4 z 4
ostatnia odpowiedź