11-09-2021 15:55
Czy Firma eBay jest zarejestrowana w systemie IOSS? jeśli tak to proszę podać numer. Jeżeli nie otrzymam numeru IOSS sprawę kieruję do Prokuratury Rejonowej oraz prowadzę śledztwo dziennikarskie.
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.
11-09-2021 17:31
To jest numer rejestracji podatkowej. Opłaciłem podatek Vat. Mam na to dokumenty. Każą mi jeszcze raz zapłacić ten podatek bo sprzedawca złożył fałszywe oświadczenie, że nie zapłaciłem podatku rejestrowanego w systemie IOSS. Po opłaceniu przeze mnie podatku Vat , sprzedawca dostał numer IOSS (IM2760000742), który powinien wprowadzić w deklaracji celnej. Nie uczynił tego i wprowadził w błąd urzędników (na podstawie opisu deklaracji celnej), że ja takiego podatku nie opłaciłem. W związku z tym nie mogę otrzymać kupionego przedmiotu.
11-09-2021 16:39 — edytowano 11-09-2021 16:41
co to jest IOSS? Jesli jest to numer jest na ebay.com pod dane firmy
About eBay: Company Info, News, Careers, Investor Relations (ebayinc.com)
11-09-2021 17:31
To jest numer rejestracji podatkowej. Opłaciłem podatek Vat. Mam na to dokumenty. Każą mi jeszcze raz zapłacić ten podatek bo sprzedawca złożył fałszywe oświadczenie, że nie zapłaciłem podatku rejestrowanego w systemie IOSS. Po opłaceniu przeze mnie podatku Vat , sprzedawca dostał numer IOSS (IM2760000742), który powinien wprowadzić w deklaracji celnej. Nie uczynił tego i wprowadził w błąd urzędników (na podstawie opisu deklaracji celnej), że ja takiego podatku nie opłaciłem. W związku z tym nie mogę otrzymać kupionego przedmiotu.
14-09-2021 17:45 — edytowano 14-09-2021 17:45
Ze strony UK ale polecam https://www.ebay.co.uk/help/listings/default/vat-obligations-uk-eu?id=4650 +
punkt
I paid VAT twice. What should I do if eBay charged VAT on my order and then the shipping carrier charged import VAT on delivery?
In cases where you are charged VAT a second time by the carrier, you can provide proof of overpayment by uploading a copy of the shipping carrier invoice along with evidence of payment. eBay will then issue a refund of the VAT collected by eBay at checkout.
13-10-2021 09:26
z...nofu jakiś wał 🙂
A co ty chcesz zrobić ebay 🙂