anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić aby nie zostać wyrolowanym?

Witam wszystkich 🙂

Proszę o pomoc w rozwiązaniu następującej kwestii: Kupiłem w UK przedmiot na którym mi bardzo zależy i pojawił sie problem: Sprzedający w aukcji nie ustawił wysyłki za granicę, a jedyna opcja wysyłki dotyczy tylko odbioru osobistego lub wysyłki wewnątrz UK. Aby sprawdzić czy została zablokowana możliwość licytowania przez użytkowników spoza UK na kilka dni przed zakończeniem złożyłem ofertę która została przyjęta przez serwis. Ponieważ mam znajomego w Londynie do którego mógłaby zostać skierowana przesyłka. Złożyłem w ostatnim dniu zwycięzką ofertę, z myślą o wysłaniu paczki właśnie do niego. Nadmieniłem sprzedającemu że jeśli mu to odpowiada może mi przesłać paczkę bezpośrednio do Polski (oczywiście wszelkie koszty wysyłki zostaną pokryte przeze mnie). Sprzedający nie wyraził chęci wysyłki do Polski a ponadto chyba rozmyślił się wogóle co do chęci sprzedaży. Mimo że napisałem mu że chcę jednak wysyłki do Londynu do mojego znajomego od którego odbiorę sobie głośniki, chce on podważyć moją ofertę (mówi że aukcja dotyczyła wysyłki tylko do UK a co za tym idzie TYLKO dla mieszkańców UK).
Chciałem zapytać czy jeśli sprzedający nie zablokował możliwości licytowania przez osoby spoza UK - moja oferta jest zgodna z prawem?
Czy sprzedający może odmówić wysyłka na adres w UK który ja podam np przy przelewie pieniędzy za pomocą serwisu PAYPAL?
Czy może on unieważnić z tego powodu moją ofertę?
Czy mogę bezpiecznie przetranswerować pieniadze za pomocą serwisu PAYPAL i w razie dalszych problemów ze sprzedającym odzyskać te pieniądze.

Pozdrawiam Dariusz
Wiadomość 1 z 6
ostatnia odpowiedź
5 ODPOW. 5

sprzedający wysyłają tylko na adres podany w PayPal, jeśli zalicytowałeś i on zobaczył adres polski, miał prawo odmówić, ja bym postąpił dokładnie tak samo.

Trzeba było wpisać adres z UK, przed zalicytowaniem

to nie alledrogo, że wystarczy napisać mejla i po sprawie, tu mi być wszystko czarno na białym

Czy mogę bezpiecznie przetranswerować pieniadze za pomocą serwisu PAYPAL i w razie dalszych problemów ze sprzedającym odzyskać te pieniądze.

możesz, ale nie wiem czy coś to da, skoro nie wysyła poza UK, to podejrzewam, że odda pieniądze i tak Ci tego nie sprzeda
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 6
ostatnia odpowiedź

Dziękuję za odpowiedź shaver_poland

Jeszcze dwa pytania
Czy wystarczy podać adres wysyłki (np do mojego kolegi w Wielkiej Brytanii) w serwisie w E-bay żeby sprzedający nie mógł odrzucić mojej oferty?
Ponadto wydaje mi się że PayPal przesyła dane do sprzedającego dopiero w momencie realizacji przelewu z konta PAYPAL. Czy mam rację?
Wiadomość 3 z 6
ostatnia odpowiedź

odpowiedź dostałeś na priva 🙂
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 4 z 6
ostatnia odpowiedź

chcialbym was uczulic, na innym niku funkcjonowalem w ebay 4 lata mialem juz 70 komentarzy szczegolnie z usa ostatnio wyrolowal mnie gosc z usa wyslalem paczke z towarem -50$ a on za 2 dni zalozyl spor o zwrot jego kasy -paypal zabral mi z konta 50 baksow wiec zostalem bez towaru i kasy -otatnio sprzedalem torba do kanady za 250$ autentyk kanadyjczyk chce mnie wyrolowac powiedział ze to podroba choc mam papier na autentyk chcial zwrotu kasy ale wiem ze torby by nie odeslal -wiec uwazajcie na cwaniaczkow za oceanu bo ani ebay ani paypal wam nie pomoze -odwrotnie stoi murem za zlodziejami za oceanu
Wiadomość 5 z 6
ostatnia odpowiedź

gosc z HK ytshopping2008 sprzedaje fałszywki telefonów.
Wiadomość 6 z 6
ostatnia odpowiedź