anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Cło, podatek na płyty kompaktowe z Chin

macibass
Użytkownik

Witam wszystkich!

Mam takie pytanie. Otóż chciałem zrobić dobry interes i kupić po niższej cenie 2 boxy płyt Pink Floydów wydanych na 40 rocznicę założenia zespoły. W Polsce da się je kupić po cenie ok. 600zł. Na ebayu wypatrzyłem jednak okazję z Chin za ok. 310zł. Postanowiłem zakupić więc 2 dla siebie i znajomego. Nie doinformowałem się za bardzo wcześniej i już po zakupie zorientowałem się, że może zostać mi naliczone cło i podatek (kumpel mi kiedyś powiedział, że na płyty kompaktowe nie ma cła, tak więc nawet sie nie zastanawiałem). I tu pytanie (bo nie mogłem znaleść konkretnej odpowiedzi) ile mogę zapłacić dodatkowo za zakup tych płyt. Myślałem, że dostanę je po super cenie a teraz boję się, że wcale może nie być tak pięknie.

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Cło, podatek na płyty kompaktowe z Chin

Taryfa celna znajduje sie tutaj: http://www.mf.gov.pl/index.php?const=2&dzial=516&wysw=4 Sciagnij plik odpowiedniego dzialu.   Nowsze wersje Adobe przeszukuja  pliki w formacie .pdf slowami kluczowymi. Nie przerazaj sie rozlegloscia tekstu, po chwili zorientujesz sie w slownictwie i logice.

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź