sari

parwati9
Użytkownik

Kupiłam sari białe a dostałam bezowe, zdjęcie było jako białe sari. To oszustwo wkurzyło mnie i dałam negatywne opinie dostałam obraźliwa odpowiedź - If you are not capable of reading and understanding english properly then dont buy from the UK. The listing clearly says the sari is OFF WHITE. This means the sari is NOT WHITE ITS A CREAM COLOUR. Stupid buyers like you should stick to buying from their own country - widocznie jest dopuszczalne na Ebay że ktoś umieszcza zdjęcie niebieskie sari a kupujący dostaje do domu czarne i jeszcze go obrazają. Na pewno niekupie nic na Ebay i będę każdemu odradzać.

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

sari

Hmm.

Sprzedająca miała rację.

http://www.thefreedictionary.com/off-white

"A grayish or yellowish white."

... jednym słowem, "brudna biel".

Jeśli chciałaś kolor śnieżnobiały, trzeba było szukać pod hasłem "snow white". Poza tym komentarz dla angielskiego sprzedawcy w języku polskim? Jasne, niech się uczą naszego języka, krycyfiks na drogę.

Kolor sari jest podany na aukcji. Pozostaje Ci użycie wybielacza (w końcu żyjemy w Polsce, tu nie ma rzeczy niemożliwych) albo cofnięcie komentarza, przeprosiny (moim zdaniem baaardzo zasłużone!) wobec Sprzedawcy i próba wymiany na inny kolor.

Pamiętaj, że negatyw dla Sprzedawcy to jak kop w cztery litery, tym bardziej jeśli okazał się niezasłużony. To nie Allegro, tu podobne traktowanie boli, a sprzedający jest w starciu z nieuczciwą kupującą (nazwijmy sprawy po imieniu) bez szans, bo nie może również wystawić negatywa.

Życzę owocnego rozwiązania problemu, pozdrawiam 🙂

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź