25-02-2012 16:19
Wygrałem licytację na serwisie ebay.co.uk. Zapłaciłem tego samego dnia poprzez paypal całą kwotę. Dzisiaj od sprzedającego dostałem zwrot z paypal z komentarzem:
"I am issuing you a refund due to my husband asking me to put the games on for sale and then when sold ready for postage yesterday, he informed me I had put the wrong ones on. Please accept my apologies "
Proszę o podpowiedź na temat możliwości rozwiązania problemu? Czy po wygraniu aukcji kupujący może wycofać się bez żadnych konsekwencji? Wg mnie nie jest to wystarczający i wiążący powód do rezygnacji ze sprzedaży. Co mogę zrobić oprócz wystawienia negatywnego komentarza?
PS. Nie mogę skorzystać z centrum rozstrzygania sporów paypal ponieważ pieniądze zostały zwrócone.
Dziękuję za pomoc
Arek
25-02-2012 23:29
przepraszam bardzo za co chcesz wystawić negatywa, za to że facet zwrócił kasę, tym bardziej, że sprzedawcy na ebayu innych niz pozytywy nie wystawiają 😄
wiesz co, kilkanaście razy mi się zdarzyło, że nie miałem akurat sprzedanego towaru na stanie, oddałem kasę i dostałem pozytywa, ale nigdy nie negatywa
wiem, masz przyzwyczajenia z alledrogo,
26-02-2012 11:01
Też mnie to dziwi.
A to nie jest czasem tak, że jeśli transakcja nie dojdzie do skutku to wystawienie komentarza jest niemożliwe?
😉
26-02-2012 13:23
jest możliwe, nawet jak sprzedawca odda kasę to i tak kupujący ma czas na wystawienie komentarza 60 dni, ale w tym konkretnym przypadku jest nie fair