anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wylicytowałem towar, ale sprzedający zwrócił pieniądze przez paypal

arkadi22
Użytkownik

Wygrałem licytację na serwisie ebay.co.uk. Zapłaciłem tego samego dnia poprzez paypal całą kwotę. Dzisiaj od sprzedającego dostałem zwrot z paypal z komentarzem:

"I am issuing you a refund due to my husband asking me to put the games on for sale and then when sold ready for postage yesterday, he informed me I had put the wrong ones on. Please accept my apologies "

Proszę o podpowiedź na temat możliwości rozwiązania problemu? Czy po wygraniu aukcji kupujący może wycofać się bez żadnych konsekwencji? Wg mnie nie jest to wystarczający i wiążący powód do rezygnacji ze sprzedaży. Co mogę zrobić oprócz wystawienia negatywnego komentarza?

PS. Nie mogę skorzystać z centrum rozstrzygania sporów paypal ponieważ pieniądze zostały zwrócone.

Dziękuję za pomoc

Arek

Wiadomość 1 z 4
ostatnia odpowiedź
3 ODPOW. 3

przepraszam bardzo za co chcesz wystawić negatywa, za to że facet zwrócił kasę, tym bardziej, że sprzedawcy na ebayu innych niz pozytywy nie wystawiają 😄

wiesz co, kilkanaście razy mi się zdarzyło, że nie miałem akurat sprzedanego towaru na stanie, oddałem kasę i dostałem pozytywa, ale nigdy nie negatywa

wiem, masz przyzwyczajenia z alledrogo, 

Wiadomość 2 z 4
ostatnia odpowiedź

Też mnie to dziwi.

A to nie jest czasem tak, że jeśli transakcja nie dojdzie do skutku to wystawienie komentarza jest niemożliwe?

😉

Wiadomość 3 z 4
ostatnia odpowiedź

jest możliwe, nawet jak sprzedawca odda kasę to i tak kupujący ma czas na wystawienie komentarza 60 dni, ale w tym konkretnym przypadku jest nie fair

Wiadomość 4 z 4
ostatnia odpowiedź