anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ile czasu trwa zwrot środków na konto PayPal?

julita_cz
Użytkownik

Witam.

Zakupiłam towar na ebay.de, zapłaciłam przez PayPal, niestety dziś dostałam maila od sprzedawcy, że nie wysyła do Polski.

Status płatności na PayPal: Zakończone. Status zamówienia/działania: Anulowana

Ale nie nastąpiło uznanie salda PayPal - kasy jeszcze nie dostałam. Ile to potrwa? Z góry dzięki za odpowiedź.

Wiadomość 1 z 4
ostatnia odpowiedź
3 ODPOW. 3

czy można domagać się wysyłki?

julita_cz
Użytkownik

Niejasno się wyraziłam - sprzedawca oznajmił, że nie wysyła towaru do Polski i że zwróci pieniądze.

(Dodam, że zaraz potem dostałam maila o tym, że towar został wysłany oraz pozytywny komentarz i wyznam, że nic juz nie rozumiem :/)

Wiadomość 2 z 4
ostatnia odpowiedź

julita_cz
Użytkownik

Dzwoniłam na infolinię PayPal i dowiedziałam się, że zwrot następuje w czasie rzeczywistym. Po prostu sprzedawca tego zwrotu jeszcze nie dokonał.

Czy skoro nie zastrzegł w opisie aukcji, że nie wysyła do Polski (stoi jak byk, że wysyła w obrębie Europy, a Polski nie ma na liście krajów wykluczonych), to czy mam prawo domagać się wysyłki??

Wiadomość 3 z 4
ostatnia odpowiedź

zapłaciłaś to ok,

teraz ładnie otwórz spór na paypalu,

paypal zablokuje Twoje pieniądze na koncie sprzedającego,

a robisz to tak że logujesz się na paypal wchodzisz w szczegóły tego przedmiotu, zjeżdzasz belką na sam dół i tam masz aktywny link, nast. klikasz i dalej ssytem pokieruje

a jak chcesz to wystaw taką ładną czerwoną opinię, odwetowaca nie otrzymasz, bo sprzedający wystawiają na ebayu tylko pozytywy i żadne inne opinie nie wchodzą w grę 😄 🙂

Wiadomość 4 z 4
ostatnia odpowiedź