31-12-2013 17:24
Witam serdecznie,
mam pytanie dotyczace zwrotow, mianowicie zastanawiam sie jak kwote powinnam zwrocic klientowi w przypadku kiedy kupujacy zwraca produkt bo mu sie nie podoba albo sie rozmyslil ( nie z mojej winy).
I tak na przykladzie jezeli rzecz kosztuje £10. przesylka jest darmowa, klient zwraca towar i oczywiscie ponosi wtedy koszta przesylki do mnie i nastepnie rzada zwrotu pieniedzy, to teraz jaka kwote powinnam mu zwrocic ? cala kwote to znaczy £10 czy tez kwote ta pomniejszona o koszta wysylki do klienta ?
£10 koszt rzeczy ,przesylka ustawiona na free ale jej koszt to £1.2, teoretycznie powinnam zwrocic £8.8 bo jezeli zwroce £10 to wtedy z nie swojej winy strace £1.2 na sprzedazy.
Co innego jezeli wyslana rzecz jest uszkodzona albo wyslany byl zly rozmiar lub tez kolor ,wtedy rozumiem ze zwracam caly koszt.
Bardzo prosze o pomoc.
Pozdrawiam
31-12-2013 23:42
w tej chwili jest tak, ze kupujacy moze sie rozmyslic i 1 minute po zakupie
wracajac do pytania zalezy co ustawisz w aukcji, masz dwie mozliwosc koszty przesylki ponosi kupujacy, koszty ponosi sprzedawca, jesli bedziesz miala zaptaszkowana pierwsza odpowiedz to zwracasz tyle ile zaplaci przez paypal
02-01-2014 15:23
kupujacy moze sie rozmyslic, ale zwroty z reguly musza przyjmowac sprzedawcy firmy, a sprzedawcy prywatni nie maja takiego obowiazku
13-01-2014 13:13
cala kwote to znaczy £10 czy tez kwote ta pomniejszona o koszta wysylki do klienta ?
Przecież koszty przesyłki miał darmowe więc czemu chcesz pomniejszać? Wysłałaś za darmo, to jest koszt przedmiotu. Musisz oddać całą kwotę.
Tzn musisz... zrób co chcesz ale ja bym od razu pisał do eBaya że nie zwróciłaś pełnej kwoty a na dokładke negatywa.