anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wygrałem aukcje a sprzedający ponownie wystawił ten sam przedmiot!

rkorpl
Użytkownik

Witam,

wygrałem aukcje licytując laptopa, ale widzę, że sprzedający ponownie wystawił ten sam przedmiot. Czy mam mu płacić? Nie dostałem informacji, że aukcja jest anulowana, ale nie chce przesyłać pieniędzy jeżeli widzę, że sprzedający ponownie daje przedmiot pod licytacje.

Co zrobić?

Z góry dziękuje za pomoc!

Wiadomość 1 z 5
ostatnia odpowiedź
4 ODPOW. 4

Re: Wygrałem aukcje a sprzedający ponownie wystawił ten sam przedmiot!

Może posiadał dwa identyczne modele i po prostu skopiował opis?

🙂

Wiadomość 2 z 5
ostatnia odpowiedź

rkorpl
Użytkownik

Nie ponieważ, przedmiot ma w opisie te same dodatki i zdjecia a poza tym jest używanym, więc to mało prawdopodobne. Sprzedający napisał mi wiadomość, że sprzęt się uszkodził i żebym nie robił przelewu. Natomiast ja chce kupić przedmiot który wylicoytowałem za kwote która wylicytowałem. Czy mam do tego prawo i powiniennem wymagać tego od sprzedającego? W jaki sposób może mi zadośćuczynić uniemożliwienie kupienia? Co zrobić z taką aukcją?

Wiadomość 3 z 5
ostatnia odpowiedź

masz prawo kupic po wylicytowanej cenie, ale:

- nie plac zadnym przelewem tylko paypalem

- jesli wystawil ponownie, zawsze moze powiedziec, ze nie otrzymal Twojej platnosci na czas

pozostaje chyba tylko sprawa sadowa +

ew. sprobuj zglosic sprawe obsludze klienta poprzez lacze/przycisk Kontakt z nami lub strone http://pages.ebay.pl/help/buy/report-trading.html

Wiadomość 4 z 5
ostatnia odpowiedź

... stanowczo zmienia postać rzeczy.

Zgłoś delikwenta.

Z autopsji wiem, że na upartego możesz dochodzić sprawy w sądzie i jest ona do wygrania, pytanie czy Ci się chce.

Zacznij od raportowania nieuczciwego działania serwisowi eBay i zobacz, co Ci zasugerują.

🙂

Wiadomość 5 z 5
ostatnia odpowiedź