anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Towar nie zgodny z opisem... Prosze o pomoc

fudsters
Użytkownik

Witam.

Trzy tygodnie temu na ebay.co.uk zakupilem przedwzmacniacz ktory widnial jako NEW(other). Aukcja byla w formie licytacji a ja bylem jedynym bidujacym to urzadzenie. Wygralem aukcje natychmiastowo zaplacilem. Po kilku dniach otzrymalem paczke i ja otworzylema a nastepnie doznalem szoku. Przedwzmacniacz ktory wygralem byl zapakowany w reklamowke z marketu i pudelko duzo wieksze od niego samego co w efekcie pozwolilo urzadzeniu latac jak glupie przy transporcie i obijac sie o co tylko popadnie. Poza obiciami wiekszosci rogow i kilku rys na obudowie zauwazylem ze na gniazdach RCA sa slady uzytkowania... a z opisu wynikalo ze sprzet jest nowy a brakiem jest tylko oryginalne opakowanie wszystkie dokumenty i brak kabla zasilajacego o czym akurat  doskonale wiedzialem. Tego samego dnia skontaktowalem sie ze sprzedajacym i opisalem mu co ujrzalem po otwarciu pudelka jak i poinformowalem go ze nie ma mowy abym zaplacil za to tyle ile zaplacilem i zarzadalem zwrotu czesci pieniedzy lub calkowitego zwrotu kasy a ja mu to odesle. Przez tydzien nie mialem zadnej odpowiedzi wiec zdecydowalem sie zalozyc sprawe na stronie paypal za ta tranzakcje i w ten sposob odzyskac kase. Przy wypelnianiu wszystkiego  ale nie sfinalizowaniu otrzymalem w tym samym czasie  maila od sprzedajacego z trescia ze byl na wakacjach i nie mogl mi odpisac dodajac ze moze mi zwrocic jedynie 50funtow.... Jako ze zalezalo mi na pozostawieniu przedwzmacniacza zdecydowalem ze wymienie w nim panel gorny ktorego koszty powinien pokryc sprzedawca. Skontaktowalem sie z prodycentem sprzetu o ewentualny zakup czesci obudowy. Dostalem maila zwrotnego ze koszt bedzie w granicach 800koron dunskich czyli okolo 91funtow. Sprzedawca dostal wszytskie informacje  ktore jasno mowily jakie sa koszty wymiany i to jest kwota ktora ja chce odzyskac. Po sporach dostalem odpowiedz ze zaplaci mi pieniadze ale dopiero pod koniec miesiaca z uwaga ze nie chce abym mu wystawil negatywnego feadbacka. Zgodzilem sie i tak o to czekam na kase...

Z tego co wiem mam 45 dni na to aby otworzyc sprawe gdybym nie dostal pieniedzy ktore mi obiecal.Po uplywie terminu do ktorego sie zobowiazal ze zwrotem kasy zostanie mi jeszcze 7dni na to aby sprawe przekierowac doPaypala.

Wiec moje pytanie jest czy sprzedajacy jezeli wysle mi kase na Paypal a ja mu wystawie pozytywny feedback nie bedzie mial pozniej mozliwosci aby w jakis sposob dobiegac sie o zwrot tych 90funtow tlumaczac sie ze wyslal je przez pomylke czy cos takiego??? Kiedys mialem podobny przypadek ale cala sprawe rozstrzygnolem przez paypal wiec bylem pewny co do wszystkiego a w chwili obecnej  to tylko dogadalem sie z nim poprzez poczte ebay i to wszystko.

Prosze o pomoc i wszelkie sugestie.

Dziekuje i pozdrawiam.

Wiadomość 1 z 4
ostatnia odpowiedź
3 ODPOW. 3

Re: Towar nie zgodny z opisem... Prosze o pomoc

wiec zdecydowalem sie zalozyc sprawe na stronie paypal za ta tranzakcje i w ten sposob odzyskac kase

z tego jasno wynika, że otworzyłeś już spór na paypalu

jeśli tak to ponownie jakoegokolwiek sporu po raz drugi otworzyć nie możesz

Z tego co wiem mam 45 dni na to aby otworzyc sprawe gdybym nie dostal pieniedzy ktore mi obiecal.Po uplywie terminu do ktorego sie zobowiazal ze zwrotem kasy zostanie mi jeszcze 7dni na to aby sprawe przekierowac doPaypala.

Nie, spór otwierasz w ciągu 45 dni,

otwierasz go na ebayu i jesteś automatycznie przekierowany na paypal

w pierwszej kolejności jest roszczenie - tam wymieniasz uwagi ze sprzedającym, jeśli nie jesteś zadowolony z komunikacji ze sprzedającym eskalujesz do rangi roszczenie

w jednym i drugim przypadku są ramy czasowe, oczym informuje serwis na mejla

ale lepiej jest otwierać bezpośrednio na paypalu wtedy paypal blokuje Twoje pieniądze na jego koncie.

a robisz to tak logujesz się na paypal wchodzisz w szczególy tego przedmiotu i na samym dole masz aktywny link klikasz go i dalej idzie samo

na przyszłość nie prowadź żadnych dyskusji tylko zaznaczaj towar nie zgodny z opisem czy coś w ten deseń

na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 4
ostatnia odpowiedź

fudsters
Użytkownik

Hej dzieki za zainteresowanie.

Nie nie otworzylem sprawy na Paypalu bo w tym samym czasie dostalem maila od sprzedajacego ze byl na wakacjach tak jak napisalem. Wszytsko to co opisalem dzieje sie tylko za posrednictwem poczty ebay. Nic na Paypalu jeszcze nie robilem a tylko wspomnialem o tym ze mialem kiedys juz problem z innym sprzedajacym i w ten sposob odzyskalem pieniadze.

Ja chce tylko sie dowiedziec to czy jezelli wysle mi on pieniadze te ktore obiecal a ja wystawie mu w ten sposob pozytywny feedback to czy pozniej po uplywie czasu w ktorym mam jeszcze mozliwosc otworzenia sporu na paypalu nie bedzie w jakis sposob domagal sie tej kwoty tlumaczac sie ze wyslal je przykladowo przez pomylke.(jako ze bedzie juz mial wystawionego pozytywnego feedbacka a moim dowodem na niezgodnosc towaru z opisem beda tylko wiadomosci na mojej skrzynce ebay) A ja zostane z reka w nocniku i towarem za ktory przeplace i bede musial sam pokryc koszty wymiany pokrywy gornej.

Dlatego pytam zostawic tak jak jest czy napisac jeszcze raz maila do niego ale juz przez otwarty spor na paypalu i w ten sposob domagac sie pieniedzy ktore i tak powinien wyslac tak jak obiecal.

Dziekuje jeszcze raz za zainteresowanie

Wiadomość 3 z 4
ostatnia odpowiedź

nie baw się w to już, bo to nic nie da

będzie zapewniał, a g* to da

otwieraj spór bezpośrednio na paypalu, tak jak pisałem wyżej, a wtedy będzie 100% pewność że paypal zablokuje Twoje pieniądze na jego koncie

mnie jak otwierają spory to tylko w ten sposób

a feedbacka pozytywa mu nie wystawiaj, bo zwrotnego raczej nie wystawi, neutral nic też nie da, tylko negatywa co najwyżej jak chcesz, a na wystawienie feedbacka masz 60 dni np. jeśli kupiłesz 20 października to czas masz do 19 grudnia

na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 4 z 4
ostatnia odpowiedź