anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedaz poprzez sklep ebay bez rachunku zakupu.

Witam,

Mam pytanie, czy na kazda rzecz jaka sprzedaje przez moj sklep musze posiadac rachunek zakupu.

Innymi slowy czy przez swoj sklep moge sprzedawac produkty niewiadomego pochodzenia np:

- zakupilem partie spodni bez rachunku i chce je sprzedac przez sklep.

Dziekuje z gory za pomoc.

Pozdrawiam

Wiadomość 1 z 5
ostatnia odpowiedź
4 ODPOW. 4

nie musisz. Mogles zakupic juz dawno, zakupic na targu lub sprzedajesz niechnciany prezent lub swoje uzywane lub, po prostu nie masz rachunku.

Wiadomość 2 z 5
ostatnia odpowiedź

Dziekuje za odpowiedz,

rozumiem ze to moze sie tyczyc jednej lub kilku rzeczy, ale co w przypadku jesli nabede wieksza ilosc przedmiotow podejrzewam ze trudno bedzie wytlumaczyc ze sprzedalem swoich 100 nowych par spodni...

Problem podejrzewam moglby zaistniec jezeli sprzedawca zglosilby ze sprzedal mi towar,ale jezeli nie posiada zadnych danych...

Pozdrawiam

Wiadomość 3 z 5
ostatnia odpowiedź

Zachowuj rachunki a jesli nie to wydruki z aukcji lub w formie protokolu.

Zalecam konsultacje z ksiegowym lub poszperaj na stronie US.

Sprzedawcaa nie musi znac danych. Ebay, na zadanie US  poda twoje dane i obroty.

Wiadomość 4 z 5
ostatnia odpowiedź

dzieki za podpowiedz, ale nie o to mi chodzi.
Powiedzmy ze znajduje goscia na bazarze ktory sprzedaje 100 par spodni .Biore wszystkie ale gosc nie daje na to rachunku.
I teraz pytanie czy wolno mi cos takiego przez swoj sklep sprzedac, nie chce ukrywac zadnych dochodow nic takiego mi nie w glowie, pytam czy kazda rzecz sprzedawana przez sklep na ebay musi miec cos w rodzaju potwierdzenia pochodzenia czyli jakiegos rachunku.
Wiadomo ze pojedyncze sztuki albo swoje uzywane rzeczy z tym nie powinno byc problemu ,ale co z wieksza iloscia?

Pozdrawiam
Wiadomość 5 z 5
ostatnia odpowiedź